Κάτω από την τιμή της αγοράς το εμβόλιο της BionTech: Θα χορηγείται σε δύο δόσεις στους πολίτες

File photo: Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, η οποία συνεργάζεται με την BioNTech στην παρασκευή και τη διανομή του εμβολίου, αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για τον τζίρο του 2021 από το εμβόλιο κατά 70%, ανεβάζοντάς την στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια. EPA, RONALD WITTEK




Η BionTech, η εταιρεία που πρώτη παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το ότι το εμβόλιο κατά του COVID 19, το οποίο παρήγαγε έχει αποτελέσματα, σχεδιάζει να το τιμολογήσει αναφέρει το πρακτορείο Reuters (κείμενο Burger Ludwig).

Το εμβόλιο, το οποίο χορηγείται σε δυο δόσεις, θα τιμολογηθεί “κάτω από την τιμή της αγοράς”. Η εταιρεία θα διαφοροποιήσει τις τιμές, ανάλογα με τις χώρες και τις περιοχές.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής της εταιρείας, Ryan Richardson, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν οι Financial Times, τόνισε πως, η τιμή θα αντανακλά τους οικονομικούς κινδύνους των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως, το εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό, συμπέρασμα που βασίστηκε σε αποτελέσματα δοκιμών. Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει τη δυνατότητα σύναψης συμβολαίων με την Pfizer και την BionTech.

Τον Ιούνιο, η BionTech έλαβε χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ το Σεπτέμβριο, το γερμανικό Υπουργείο Έρευνας έθεσε στη διάθεση της εταιρείας 375 εκατομμύρια ευρώ, με την προϋπόθεση να εκπληρωθούν συγκεκριμένοι στόχοι.

ΠΗΓΗ: Reuters BurgerLudwig , BioNTech to price vaccine below market ratesdifferentiate between regions

Αλβέρτος Μπουρλάς: Αυτός είναι ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer που βρίσκεται πίσω από το εμβόλιο [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: