Κάτι “ψήνεται” με τα Εμιράτα και την εκπαίδευση τεχνικών τους στην ΕΑΒ

File photo: Φωτογραφία Αρχείου ΓΕΕΘΑ




O Ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενημέρωσε το ΓΕΕΘΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία σύναψης συμφωνίας, μεταξύ αρμόδιων φορέων στο πλαίσιο παροχής τεχνικής εκπαίδευσης προσωπικού των ΗΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ με επιστολή του ζήτησε τη συνδρομή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την ενοικίαση χώρου για περίοδο δέκα ετών, κατά προτίμηση εντός Στρατοπέδου, για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη διαμονή των εκπαιδευομένων.

Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε συνεργασία με αντιπροσωπεία των ΕΔ των ΗΑΕ, επέλεξε κατάλληλο χώρο εντός του Στρατοπέδου «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ» στον Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, καθώς και κατασκευής των απαραίτητων υποδομών και εγκαταστάσεων θα αναληφθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ΗΑΕ, αφού οι σχετικές μελέτες των έργων εγκριθούν από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Το σχέδιο του συμβολαίου ενοικίασης του χώρου, μεταξύ ΤΕΘΑ και ΗΑΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και θα προγραμματισθεί η υπογραφή του στο ΓΕΕΘΑ, από εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των δύο πλευρών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος ξανά μαζί στη Μεσόγειο: Η κοινή άσκηση που προκαλεί πανικό στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: