Καταργείται το fax στο δημόσιο: Από 1ης Ιανουαρίου 2021 θα υπάρχουν μόνον email

Ta fax θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά από τα email στο δημόσιο
Την κατάργηση του fax για τη διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο από 1η Ιανουαρίου του 2021 προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ σημείωσε ότι η μέθοδος αυτή ίσχυε από το 1997 και ήρθε η ώρα να καταργηθεί. «Το φαξ εκτός από το γεγονός ότι είναι κοστοβόρο μέσο, καθώς πρέπει να αγοράζεις χαρτί, μελάνι κλπ, δε δίνει και την ποιότητα της εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης. Επίσης, με τα e-mail η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη κι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργαντάς έχει στείλει ήδη εγκύκλιο στις υπηρεσίες του Δημοσίου για τις αλλαγές που επίκεινται και προβλέπουν:

  1. προμήθεια scanner για ψηφιοποίηση εγγράφων που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο αρχείο τους
  2. διάθεση υπηρεσιακού e-mail στα στελέχη των δημόσιων φορέων
  3. διάθεση του e-mail σε εμφανές σημείο στη ιστοσελίδα του κάθε δημόσιου φορέα
  4. κατάργηση διακίνησης εγγράφων μέσω fax και στην επικοινωνία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων

Σε ό,τι αφορά στα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης», καθώς όπως εξήγησε δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση ούτε η δυνατότητα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, τα SMS είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις πρώτες μέρες. «Αλλά για να έχουμε ακριβή εικόνα των μετακινήσεων, θα πρέπει να ξέρουμε και πόσες φόρμες τυπώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Όλα καλά λέει το υπουργείο Παιδείας: Το σύνολο της σχολικής κοινότητας πραγματοποίησε τηλε-εκπαίδευση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal