Εισαγγελική παρέμβαση για παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη στην πορεία Πολυτεχνείου

File photo: Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν για την 47η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το δρόμο για τη Βουλή μέσω, όμως της Δικαιοσύνης, αναμένεται να πάρει το θέμα της συμμετοχής του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και του γραμματέα του «Μέρα245» Γιάνη Βαρουφάκη στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί η εντολή που έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Η υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έπειτα από καταγγελία που έκανε στην εισαγγελία ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ωστόσο, λόγω του ότι η αναφορά αυτή αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα είναι βέβαιο ότι η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Πάντως, η εντολή που δόθηκε από την εισαγγελία είναι στο πλαίσιο της έρευνας να εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνaϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή. Την έρευνα θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια.

Να σημειωθεί τέλος πως αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: protothema.gr

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τσίπρας στο «Γεννηματάς»: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε και θέλει να ενισχύει το ΕΣΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: