ΗΠΑ: Η Ντόλι Πάρτον δώρισε 1 εκατ. $ στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωναϊού

File Phοto: H τραγουδίστρια της κάντρι Dolly Parton. Photo via youtube




Η Ντόλι Πάρτον διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση της έρευνας που βοήθησε στην ανάπτυξη σημαντικού εμβολίου για την Covid-19, όπως έγινε γνωστό.

Ένα νέο άρθρο στη New England Journal of Medicine αποκαλύπτει ότι η τραγουδίστρια – είδωλο της κάντρι έχει δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια, από δικά της χρήματα, για να βοηθήσει την έρευνα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ από την αρχή της πανδημίας.

Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Νάσβιλ έπαιξε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίου από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Στις υποσημειώσεις του ιατρικού περιοδικού, επιβεβαιώνεται ότι η χρηματοδότηση προήλθε από τη Ντόλι Πάρτον, «Dolly Parton COVID-19 Research Fund».

Ανακοινώνοντας την απόφασή της τον Απρίλιο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συνθέτρια, επιχειρηματίας και συγγραφέας έγραψε στο Instagram: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορονοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

Πιστεύεται ότι ο δρ. Abumrad και η Ντόλι Πάρτον έγιναν φίλοι, όταν η τραγουδίστρια τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Βάντερμπιλτ το 2014.

Επαινώντας τη χειρονομία, ένας θαυμαστής της έγραψε: «Το 2020, η Ντόλι Πάρτον υποστήριξε το Black Lives Matter και έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα εμβόλιο για την Covid-19 και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα η Αμερική να εγκαταλείψει όλο αυτό που λέγεται «δημοκρατία» ως κακή ιδέα τώρα, και απλώς να κάνει τη Ντόλι Πάρτον βασίλισσα των πάντων».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το LIFESTYLE

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Τα τραγούδια του Λευκού Οίκου: Ο Ομπάμα δημοσίευσε τα 20 αγαπημένα του [λίστα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: