ΗΠΑ: Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων κατηγορείται για σπέκουλα με μετοχές

File Photo Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Περντιού κατηγορείται ότι πούλησε με κέρδος μετοχές βασιζόμενος σε εσωτερική πληροφόρηση EPA/Anna Moneymaker μέσω ΚΥΠΕ




Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέιβιντ Περντιού, ο οποίος είναι ξανά υποψήφιος για την έδρα του στην Τζόρτζια, η οποία θα κριθεί τον Ιανουάριο, είχε αγοράσει, λίγο καιρό προτού γίνει το 2019 πρόεδρος υποεπιτροπής της Γερουσίας για τις ένοπλες δυνάμεις, μετοχές εταιρείας που ανέλαβε την εκτέλεση συμβάσεων για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, και κατόπιν τις πούλησε με κέρδος, σύμφωνα με τα αρχεία της άνω Βουλής των ΗΠΑ.

Ο Περντιού, πλούσιος επιχειρηματίας, έδωσε εντολή στον Μάιο στους συμβούλους που χειρίζονται την περιουσία του να πάψουν τις αγοραπωλησίες μετοχών συγκεκριμένων εταιρειών που έχει στο χαρτοφυλάκιό του, καθώς δημοσιεύματα ήγειραν ερωτήματα για το εάν και κατά πόσον αξιοποίησε εσωτερική πληροφόρηση που διέθετε ως εκ του αξιώματός του για να βελτιώσει την επενδυτική του θέση.

Ο γερουσιαστής είχε διαβεβαιώσει τότε πως τα οικονομικά του διαχειριζόταν εξωτερικός σύμβουλος και ότι ο ίδιος δεν είχε ανάμιξη σε καθημερινές αποφάσεις για επενδύσεις.

Ο Περντιού έγινε πρόεδρος της υποεπιτροπής της Γερουσίας για τη ναυτική ισχύ στα μέσα του Ιανουαρίου του 2019, η οποία διαδραματίζει ρόλο κλειδί ως προς τον καθορισμό των δαπανών του ΠΝ.

Τις έξι εβδομάδες προτού αναλάβει την προεδρία της υποεπιτροπής, τα αρχεία της Γερουσίας για τα οικονομικά των μελών της δείχνουν πως ο Περντιού απέκτησε μετοχές αξίας ως και 305.000 δολαρίων της BWX Technologies Inc, η οποία προμηθεύει υλικό για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα του αμερικανικού ΠΝ.

Ο βουλευτής κατόπιν πούλησε τις μετοχές της BWX από την 26η Φεβρουαρίου ως την 9η Ιουλίου, με κέρδος ως και 50.000 από την επένδυση.

Μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2018 και του Ιουλίου του 2019, η τιμή της μετοχής της BWX από τα 42 δολάρια έφθασε τα 53 δολάρια η μία στο NYSE.

Τις συναλλαγές του Περντιού με τις μετοχές της BWX αποκάλυψε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Daily Beast προχθές Τετάρτη.

Όταν του ζητήθηκε σχόλιο από τον ιστότοπο, ο γερουσιαστής επέμεινε ότι δεν χειρίζεται το portfolio των επενδύσεών του ο ίδιος. Το γραφείο του στη Γερουσία και η εκστρατεία του δεν απάντησαν όταν τους ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εκπρόσωπος της BWX περιορίστηκε να πει πως δεν ελέγχει η ίδια αγορές κοινών μετοχών της από επενδυτές και δεν είναι ενήμερη για τις αγοραπωλησίες του Περντιού.

Ο Ρεπουμπλικάνος Περντιού είναι αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Όσοφ στην επαναληπτική ψηφοφορία της 5ης Ιανουαρίου, η οποία ίσως κρίνει ποια παράταξη θα έχει τον έλεγχο της Γερουσίας.

Με πληροφορίες από Reuters  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν υποστηρίζει την επιβολή lockdown παρά την εξάπλωση του κορωναϊού στις ΗΠΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: