Ειναι στα σχέδια του Τραμπ, πριν αποχωρήσει, ένας πόλεμος με το Ιράν; Και ένα υστερόγραφο για την Τζένιφερ Ψάκι…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο Λευκό Οίκο με τρία από τα εγγονάκια του. EPA, Chris Kleponis / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο να μην σημαίνει τίποτα η «πρωινή ενημέρωση» του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά για τους Αμερικανούς πολιτικούς ηγέτες είναι μία από τις πιο σημαντικές πράξεις στη διάρκεια της ημέρας τους.

Μπορεί, μία πολύ σημαντική απόφαση του Αμερικανού Πλανητάρχη, ακόμα και για την έναρξη πολέμου, να εξαρτηθεί από αυτή την ενημέρωση.

Βεβαίως, ο σημερινός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τις ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια και με όλους τους «Πλανητάρχες», αναφέρονται στο καθημερινό τους πρόγραμμα, ως πρώτη συνάντηση κάθε πρωί.

Ο κ. Τραμπ, ως γνωστό, είναι …παντογνώστης και δεν έχει ανάγκη καμίας ενημέρωσης! Γι’ αυτό και προκάλεσε τόση μεγάλη ζημιά στη χώρα, συνεργαζόμενος μόνο με τους αυταρχικούς ηγέτες του κόσμου.

  • Η πρώτη είδηση στα αμερικανικά ΜΜΕ ήταν τη Δευτέρα αυτή η ενημέρωση του κ. Μπάιντεν -από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας- για το καθεστώς ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του πλανήτη.

Σύμφωνα με το CNN αυτή η ενημέρωση θεωρείται ως η πιο σημαντική ενασχόληση του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου σε καθημερινή βάση. Η ενημέρωση του κ. Μπάιντεν είναι η ίδια ακριβώς που δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Την ετοιμάζει το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, και παραδίδεται χέρι με χέρι. Ο εκάστοτε Πρόεδρος, αφού τη διαβάσει, υποβάλλει ερωτήσεις στα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, που τον συναντούν κάθε πρωί στο γραφείο του.

Άρα ο κ. Μπάιντεν θα έχει πια μία ξεκάθαρη εικόνα για τις απειλές εναντίον της Αμερικής και σε όλο τον κόσμο. Και εικάζουμε ότι πρώτο θέμα στην ενημέρωση είναι το Ιράν, ειδικά μετά τη δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας. Και όπως ακούγεται, είναι και η Βόρεια Κορέα. Προφανώς κάτι ετοιμάζει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τον …«βλέπουν»!.

Τους τελευταίους μήνες η Ανατολική Μεσόγειος ήταν συχνά θέμα αυτής της ενημέρωσης, που στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών χαρακτηρίζεται ως «Εφημερίδα».

Η επιχείρηση εναντίον του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα χαρακτηρίστηκε ως σκηνή από ταινία του σινεμά. Όπως ήδη δημοσιεύθηκε, συμμετείχαν 62 άτομα τα οποία μετά την επίθεση και τη δολοφονία, εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

  • Λέγεται ότι ο επικεφαλής τους, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πήγε στο σημείο που ήταν ο Ιρανός και για να σιγουρευτεί ότι πέθανε, τον πυροβόλησε μερικές φορές στο κεφάλι…

Η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του κ. Μπάιντεν παρακολουθεί την κατάσταση στο Ιράν και ανησυχεί λόγω των φημών που κυκλοφορούν για κτύπημα εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Τα μέλη της δεν θα ήθελαν με τίποτα να παραλάβουν ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα στην αρχή της θητείας του εκλεγμένου Προέδρου.

Άλλωστε, ο κ. Μπάιντεν θα ήθελε μία ειρηνική επίλυση του προβλήματος και προκρίνει την προηγούμενη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι σκέφτεται μία επίθεση εναντίον της Τεχεράνης. Δέχεται πιέσεις από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά θα έλεγα δεν χρειάζεται να του ασκήσει κανείς καμία πίεση. Τα …κάνει και μόνος του!

Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος Τραμπ, οριστικά δεν δέχεται την ήττα του στις προεδρικές εκλογές και αυτή η άρνηση του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα διότι υποθάλπτει όλο και περισσότερο αυτό το κλίμα διχόνοιας που έχει σαρώσει την Αμερική.

Έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον των δικαστών που απορρίπτουν συνέχεια τα αιτήματα του, ειδικά για την πολιτεία της Πενσιλβάνια, η οποία έχει τσιμεντώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Και το δυστύχημα για τον σημερινό πρόεδρο είναι ότι οι περισσότεροι δικαστές που σταματούν τις προσπάθειες για ανατροπή του αποτελέσματος είναι διορισμένοι από τον ίδιο.

Η κατάσταση για τον κ. Τραμπ είναι καταθλιπτική. Το Σαββατοκύριακο συναντήθηκε με τα παιδιά του στο Κάμπ Ντέιβιντ και φαίνεται ότι έλαβαν τις τελικές τους αποφάσεις, που συμπυκνώνονται σε μία φράση:

  • Άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος και μεγάλη επιστροφή το 2024.

Ο κ. Μπάιντεν από την πλευρά του συνεχίζει να δημιουργεί την ομάδα που θα κυβερνήσει την Αμερική. Η επιλογή για τη θέση της υπουργού Οικονομικών της Τζάνετ Γέλεν, της πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed χαρακτηρίζεται εξαιρετική καθώς έχει χαιρετιστεί από τις αγορές.

ΩΣ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την ενημέρωση του Λευκού Οίκου αναλαμβάνει η ελληνικής καταγωγής, Τζένιφερ Ψάκι, γνωστή στους δημοσιογράφους της Ουάσιγκτον από τη θητεία της κατά την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα. Θα πλαισιωθεί στην ομάδα επικοινωνίας από άλλες έξι επιτυχημένες γυναίκες.

Η κ. Ψάκι ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η πιο στενή συνεργάτιδα του πρώην προέδρου Ομπάμα. Ήταν ένας εκ των πλέον έμπιστων ανθρώπων του.

Η Τζένιφερ είναι δισέγγονή Έλληνα μετανάστη, που ήρθε στην Αμερική σε ηλικία 12 ετών και στα 18 του πέρασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν. Και ο παππούς της ήταν γιατρός και σπούδασε στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Είναι μία εξαιρετική επαγγελματίας, που έχει μόνο συμπάθειες στην αμερικανική πρωτεύουσα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ή όλοι μαζί… Ή όλους θα μας “καταβροχθίσει” η Τουρκία: Λευκωσία και Αθήνα δεν μας τα λένε και πολύ καλά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: