Υγεία χωρίς Δημοκρατία είναι απειλή για την κοινωνία και την παραποίηση της Ιστορίας

Αντιπροσωπεία της ΓΣΣΕ καταθέτει στεφάνι στην κλειδωμένη είσοδο του Πολυτεχνείου, μία ημέρα πριν τον εορτασμό της επετείου της Εξέγερσης της17ης Νοεμβρίου, Αθήνα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Της ΠΟΠΗΣ ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΥ

Τότε έσπασε «ο γύψος» του Παπαδόπουλου από την εξέγερση των νέων να αναπνεύσουν, να διακινδυνεύσουν ορίζοντας οι ίδιοι τα πλαίσια των σπουδών και της ζωής τους και έτσι έγιναν εκ του φυσικού πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Αυτό ως απάντηση στην κακόβουλη συκοφάντηση, για να μη πούμε ύβρη, που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός περί «καριέρας» των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Σαράντα επτά χρόνια μετά ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» γραπώνεται από το δίχτυ του κορονοϊού, που έχει τυλίξει όλους μας, για να παγώσει το αίμα μας με τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις με στόχο την παραίτηση από το αντιεξουσιαστικό πνεύμα του Πολυτεχνείου, την παραποίηση και το γράψιμο της ιστορίας κατά το νεοφιλελεύθερο συμφέρον και δοκούν της ηθικής που εξισώνει με χρηματικά πρόστιμα τη μη υποταγή στα κελεύσματά του.

  • Η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται  όμως τα ορόσημά της στέκουν ακλόνητοι οδοδείκτες. Ο κος Χρυσοχοϊδης  παίρνει ήδη την απάντησή του από τη γρηγορούσα Αριστερά της χώρας, από τη συνέχεια εκείνων που τότε μας έλεγαν αλήτες.

Οι μέρες είναι δύσκολες στις αποφάσεις του καθενός και της καθεμιάς για τον τρόπο συμμετοχής στη σημερινή ημέρα. Όπως και τότε που η ψυχή μας ήταν κρεμασμένη στα κάγκελα, τώρα μετεωρίζεται ανάμεσα στην πολιτική εκτίμηση των πραγμάτων και τη στάθμισή της με τη βιωματική επιταγή (εκτός από τη βιοπολιτική της εξουσίας υπάρχει και αυτή της κοινωνίας).

Ξανά ο λόγος  για το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος περί περί της υπερασπίσεως του κι ας έρθει ο κος Μητσοτάκης να αμφισβητεί το ιδεολογικό – δημοκρατικό άβατο της Αριστεράς, ας έρθει να εκπορθήσει και το αντιστασιακό άβατο της Αριστεράς με τους νεκρούς της, τις φυλακές, τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις άλλες ποικίλες διώξεις, την «αρετήν και τόλμην» των αριστερών!

«Κάθε είς εφ’ ώ ετάχθη».

Πόπη Τζεμπελίκου
Μέλος Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
Πάτρα-17 Νοεμβρίου 2020

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Οι νόμοι ισχύουν για όλους… Δεν υπάρχουν εθνικές εορτές “δύο ταχυτήτων”, ούτε “αγωνιστές” υπεράνω του νόμου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: