Οι στρατιώτες του μέλλοντος θα επικοινωνούν με την σκέψη; Έρευνα από το Πεντάγωνο

Photo via @amna_news




Το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού χρηματοδοτεί νέα πενταετή έρευνα στον χώρο της νευροεπιστήμης, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ένα «έξυπνο» σύστημα που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να επικοινωνούν μόνο με την σκέψη.

Πρόκειται για μια τολμηρή πρωτοβουλία που αναδεικνύει τους παράξενους τρόπους με τους οποίους η ιατρική τεχνολογία θα μπορούσε να αλλάξει την ίδια τη φύση του πολέμου αλλά και τους τους στρατιώτες.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι νευροεπιστήμονες του αμερικανικού στρατού κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και να αναλύσουν τα νευρικά σήματα που κατευθύνουν τη συμπεριφορά, από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την κατανόηση των διαφορετικών σημάτων του εγκεφάλου.

«Εδώ δεν μετράμε μόνο σήματα, αλλά τα ερμηνεύουμε», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος ARO, Χαμίντ Κριμ στο C4ISRNET.

Το επόμενο βήμα, εξήγησε ο Κριμ, είναι η αποκωδικοποίηση άλλων κατηγοριών εγκεφαλικών σημάτων, έτσι ώστε ένας υπολογιστής να μπορεί να ερμηνεύσει τις σκέψεις ενός στρατιώτη. Το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού δεσμεύτηκε να δαπανήσει 6,25 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Mε πληροφορίες από FuturismC4isrnet μέσω ert.gr

Ακολουθήστε το ΗELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μυστήριος μεταλλικός μονόλιθος στην έρημο της Γιούτα – Έργο Τέχνης ή… εξωγήινοι; [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: