Η… πτώχευση της Μαργαρίτας που θαμπώνει την Μαργαρώ και προσβάλλει τον Μίκη

H φωτογραφία που ανηρτησε στα social media η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.




Μεγάλη αίσθηση, σε πολλούς σοκ αλλά σίγουρα πάμπολλες απορίες και χιλιάδες shares με εκατομμύρια σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Η κόρη του Μίκη, στα 62 της χρόνια, δηλώνει σχεδόν άπορη:

Στην εν λόγω ανάρτησή της στo Facebook και αφού δημοσίευσε δύο φωτογραφίες, σε μια από τις οποίες απεικονίζεται να διαβάζει με τη βοήθεια μιας λάμπας, γράφει:

«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ίντερνετ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης… Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε το στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει. Help!», αναφέρει στην ανάρτηση της.

H ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Η κόρη του Μίκη μάλιστα προχώρησε σε νέες δηλώσεις (στην Espresso) λέγοντας:  «Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν έχει αποταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη απαντά:

«Συνέχεια στέλνω επιστολές. Έχω στείλει και στην υπουργό και στη λυρική σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Το καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παραστάσεις. Δε μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Αντιθέτως, στην Εστουδιαντίνα έδωσαν 14 συναυλίες, γιατί εκεί μεσολάβησαν άλλοι. Εμείς πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Και τα λέω πλέον αλλά έξω απ’ τα δόντια, γιατί σαν κι εμένα είναι και οι άλλοι μουσικοί που πεινάνε. Και όταν λέμε ότι πεινάμε, πεινάμε στην κυριολεξία».

Παλαιότερη ανάρτηση της κ. Θεοδωράκη.

Η απορία είναι εύλογη: Είναι δυνατόν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, τις χιλιάδες συναυλίες και το εν γένει εκτόπισμά του στην ελληνική μουσική -και όχι μόνο ιστορία- να έχει μείνει χωρίς ένα ευρώ;

Ολα γίνονται. Αλλά και όλα έχουν όρια.

Για την οικονομική ανέχεια στην οποία υποστηρίζει ότι έχει περιέλεθει η κυρία Θεοδωράκη έχουν γραφεί πολλά: Μπορεί να είναι θέμα κακοδιαχείρισης, μπορεί να είναι και ενδοοικογενειακό ζήτημα. Σε αμφότερα δεν μας πέφτει λόγος.

Στο μόνο που «μας πέφτει» είναι το προφανές, και χωρίς καμία διάθεση αγιογραφίας: Αν δεν μπορείς να προστατεύσεις έναν άνθρωπο 95 χρονών, σεβάσου τουλάχιστον το όνομά του.

Ειδικά όταν αυτό γράφει «Μίκης Θεοδωράκης».

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης από τις 10 νοσηλεύτριες από Κρήτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: