Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημερώνουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο: Η ομογενής Ψάκι εκπρόσωπος Τύπου

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι (αριστερά) με τον στρατηγό Τζον Άλλεν και την τότε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Ψάκι (δεξιά). State Department photo
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα λάβει σήμερα Δευτέρα, για πρώτη φορά, την καθημερινή ενημέρωση που δέχεται ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε η ομάδα του.

Σε σύντομη ανακοίνωσή που δημοσιοποίησε για το πρόγραμμά του, το γραφείο του Μπάιντεν ανέφερε πως αφού διαβάσει την ενημέρωση, ο Δημοκρατικός πολιτικός θα συναντηθεί με συμβούλους του.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η Ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Ψάκι.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε τον Μπράιαν Ντις, άλλοτε σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και την κλιματική αλλαγή επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, για να αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο 42χρονος Ντις τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος της BlackRock με ειδίκευση στις επιλεγόμενες βιώσιμες επενδύσεις, τοποθετήσεις κεφαλαίων που λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Επί Ομπάμα, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετώπιζε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Έντονη διαμαρτυρία Τραμπ: Πού είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI; Το Ανώτατο Δικαστήριο, τι δουλειά κάνει;

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal