Η Κυπριακή Δημοκρατία να απαγορεύσει αμέσως τη δράση των «Γκρίζων Λύκων»: Αντιδρά το ΑΚΕΛ;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ευρωπαϊκά κράτη εξετάζουν θέμα απαγόρευσης της δράσης της διεθνούς φασιστικής οργάνωσης, «Γκρίζοι Λύκοι». Η Γαλλία προχώρησε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και αποφάσισε την απαγόρευση της δράσης τους.

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει αναληφθεί πρωτοβουλία (από τον Κώστα Μαυρίδη) και γίνονται κινήσεις για να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη στην απόφαση να θέσουν εκτός νόμου την Οργάνωση αυτή, η οποία δρα σε διάφορες χώρες.

Όπως είναι γνωστό, στο ευρωκοινοβούλιο από κυπριακής πλευράς έχουν υπογράψει οι τέσσερις από τους έξι, πλην των δυο ευρωβουλευτών της λεγόμενης κυπριακής αριστεράς.

Το θέμα δεν είναι ασφαλώς οι δυο, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί από την κοινή γνώμη, αλλά τι γίνεται εφεξής με την κυπριακή κυβέρνηση και το κυπριακό κοινοβούλιο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολλούς λόγους να προχωρήσει με αυτό το θέμα.

  • Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν δολοφονήσει τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996.

Όπως είναι γνωστό, για τις δυο δολοφονίες, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εκδώσει 13 συνολικά εντάλματα σύλληψης. Τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί με εντολή του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αείμνηστου Αλέκου Μαρκίδη και είχαν διαβιβαστεί και στην Interpol.

Η τελευταία προχώρησε σε έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους 10 ( σχετική ανακοίνωση  εκδόθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1996). Μεταξύ αυτών, που καταζητούνται είναι και ο έποικος Κενάν Ακίν, ο οποίος τότε ήταν παράνομος “υπουργός” Γεωργίας και δασών των κατεχομένων.

Υπενθυμίζεται συναφώς, ότι την ώρα κατά την οποία ο Ακίν πυροβολούσε τον Σολωμό Σολωμού, δίπλα του ήταν ο τότε κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς. Ο Κενάν Ακίν είναι αυτός, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους Ερντογάν και Τατάρ, στις 15 Νοεμβρίου 2020, στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Υπήρχαν και πολλές άλλες δράσεις της φασιστικής οργάνωσης στα κατεχόμενα.

  • Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 1996, ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε από τους Γκρίζους Λύκους, επειδή ασκούσε έντονη κριτική στον Ραούφ Ντενκτάς.

Η φασιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» δρα στα κατεχόμενα υπό την κάλυψη του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας. Η δράση τους αυτή στην κατεχόμενη Κύπρο, συνιστά απειλή και αναπτύσσει ένα φασιστικό κίνημα στην πατρίδα μας.

Είναι γι αυτό που η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να προχωρήσει και να αποφασίσει την απαγόρευση της αυτής. Ήδη για μια ομάδα από αυτούς έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία για την όποια καθυστέρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μεταξύ των ιδρυτών της φασιστικής οργάνωσης, ήταν και ο κυπριακής καταγωγής Αλπασλάν Τουρκές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Σαφώς και το ΑΚΕΛ είναι ενάντια στους «Γκρίζους Λύκους». Γι’ αυτό και θα πρέπει να προβληματιστεί για το πώς λειτούργησαν οι ευρωβουλευτές του, οι οποίοι δεν υπέγραψαν ούτε τη δήλωση στήριξης (πρωτοβουλία Δημήτρη Παπαδάκη) στον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος διώκεται από την κατοχική Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Και τετελεσμένα στην Αμμόχωστο και Πενταμερής με «όλα στο τραπέζι»: Το ποδήλατο του παράνομου πρέσβη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: