Οι ισλαμοφασίστες “Γκρίζοι Λύκοι” πίσω από τις επιθέσεις εναντίον Αρμενίων στο Παρίσι

Αρμένιοι της Γαλλίας διαμαρτύρονται εναντίον της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro (με τη συνδρομή του πρακτορείου AFP) δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Η κυβέρνηση θα διαλύσει τους Γκρίζους Λύκους, ένα τουρκικό υπερεθνικιστικό κίνημα».

Ακολουθεί το άρθρο:

Αυτή η μικρή ομάδα εντοπίστηκε μετά από φιλονικίες μεταξύ τουρκικών και αρμενικών κοινοτήτων κοντά στη Λυών.

 Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Τετάρτη τη διάλυση του τουρκικού υπερεθνικιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης.

Πρόκειται για «μια ιδιαίτερα επιθετική ομάδα, για να το θέσουμε ήπια», ανέφερε ο Gérald Darmanin, του οποίου η ανακοίνωση πραγματοποιείται σε ένα πλαίσιο ισχυρών διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας σχετικά με τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Η μικρή ομάδα «Γκρίζοι Λύκοι» εντοπίστηκε μετά από περιστατικά την περασμένη εβδομάδα μεταξύ τουρκικών και αρμενικών κοινοτήτων στο Décines-Charpieu, κοντά στη Λυών.

Την Τετάρτη το απόγευμα, η αστυνομία παρενέβη σε αυτήν την πόλη, με μεγάλη παρουσία  της αρμενικής διασποράς, για να αποτρέψει 250 μέλη της τουρκικής κοινότητας – στα οποία επιβλήθηκε τελικά  πρόστιμο λόγω μη συμμόρφωσης με την απαγόρευση της κυκλοφορίας – να “συμπλακούν” με τους Αρμένιους.

Την ίδια μέρα, το πρωί, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των δύο αυτών κοινοτήτων στον αυτοκινητόδρομο Α7,  αφήνοντας τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά.

Το σύνθημα «Γκρίζοι λύκοι»  γράφτηκε επίσης στο μνημείο γενοκτονίας και στο Αρμενικό Εθνικό Κέντρο Μνήμης κοντά στη Λυών, βεβηλώνοντας τα κατά τη διάρκεια της νύχτας  του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Αυτή η υπερεθνικιστική ομάδα,  είναι γνωστό ότι πρόσκειται στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσφατα αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του ‘Emmanuel Macron.

Κατά την ακρόαση του στη Συνέλευση, ο Darmanin  ανέφερε επίσης ότι η διάλυση της ΜΚΟ «Συλλογικότητα  ενάντια στην Ισλαμοφοβία στη Γαλλία (CCIF)», που ανακοινώθηκε μετά την δολοφονία του Samuel Paty  στις 16 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί “σε 15 ημέρες” .

Δοκιμάζουν τις χώρες της Ευρώπης οι αυταρχικές Τουρκία και Ρωσία, υποστηρίζει η Wall Street Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: