Η Invel Real Estate Management αποκτά και το ξενοδοχείο Parklane της Λεμεσού με 90 εκατ. ευρώ

O Founding Partner της Invel Real Estate Management, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου Πηγή φωτογραφίας Φιλελεύθερος




Τον Ιούλιο του 2019, ο Founding Partner της Invel Real Estate Management, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωνε στο περιοδικό Insider πως «Ψάχνουμε τις ευκαιρίες, αλλά όχι τις ευκαιριακές επενδύσεις» και, ένα χρόνο μετά, αυτά τα λόγια εξηγούν τις στρατηγικές κινήσεις του Κύπριου επενδυτή.

Σήμερα, εν καιρώ παγκόσμιας πανδημίας και οικονομικής κρίσης, η Invel Real Estate Management βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του ξενοδοχείου Parklane στη Λεμεσό. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2021, ενώ το αντίτιμο της ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί τι ακριβώς σημαίνει για την Invel και τους επενδυτές μια τέτοια κίνηση. Ο κ. Παπαχριστοφόρου εξηγούσε στο Insider πως «κατά κύριο λόγο η Πανγαία επενδύει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ψάχνουμε τις ευκαιρίες αλλά όχι τις ευκαιριακές επενδύσεις. Στην ουσία, η εταιρεία δεν αποκτά περιουσιακά στοιχεία για να τα πωλήσει στη συνέχεια αλλά επενδύει σε ακίνητα που αποφέρουν μακροχρόνιο εισόδημα, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επενδυτές να έχουν έκθεση σε ένα από τα καλύτερα χαρτοφυλάκια ακινήτων από άποψης μισθωτηρίων, ενοικίων και φυσικά αποδόσεων. Δεν ρισκάρουμε με τα κεφάλαια των επενδυτών μας. Οι επενδύσεις που έχει κάνει η Invel, από μόνη της, θα έλεγα πως έχουν έναν πενταετή ορίζοντα αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης και ρευστοποίησης».

Αυτή τη στιγμή, η Invel Real Estate Management έχει στο πορτοφόλιο της μία σειρά από ξενοδοχεία, ακίνητα και σχέδια για το μέλλον. Συγκεκριμένα, έχει το The Landmark Nicosia και το Aphrodite Hills Resort. Στα πλάνα της είναι η μεγάλη επένδυση για ανέγερση δύο πύργων στον σημερινό χώρο στάθμευσης του πρώην ξενοδοχείου Χίλτον, νυν «The Landmark». Οι πύργοι, 27 και 22 ορόφων, προορίζονται ο ένας για οικιστική χρήση και ο άλλος για εμπορική και το μεγαλεπήβολο επενδυτικό εγχείρημα εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Για το Landmark είχε δηλώσει παλαιότερα πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα, που πέραν του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία, οικιστικές μονάδες, υπόγειους χώρους στάθμευσης και ούτω καθ’ εξής».

Η Invel, ωστόσο, έχει φυσική παρουσία εκτός της Κύπρου, σε Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες, οπότε ενδεχομένως να αντλεί διδάγματα από το εξωτερικό και ο κ. Παπαχριστοφόρου να εφαρμόζει την επενδυτική γνώση κι εδώ.

Ακόμη ένα κομμάτι είναι οι επενδύσεις της Εθνικής Πανγαία – της οποίας τον έλεγχο έχει η Invel. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η επενδυτική εταιρεία Εθνική Πανγαία εξαγόρασε το 2019 μέσω της αγοράς από την εταιρεία του 100% των «διαχειριστικών» μετοχών (management shares) και του 88,2% των επενδυτικών μετοχών (investment shares) της CYREIT Variable Investment Company PLC (CYREIT), με έδρα την Κύπρο, εταιρεία την οποία δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου. Αυτό σήμαινε ότι πέρασαν στα χέρια της Πανγαία 21 γνωστά ακίνητα σε όλη την Κύπρο, μεταξύ των οποίων γραφεία, καταστήματα, big boxes και ξενοδοχειακή μονάδα. Καθιστώντας τον κ. Παπαχριστοφόρου από τους ισχυρούς στην Κύπρο στις επενδύσεις ακινήτων.

«Όλες μας οι επενδύσεις ανεξαιρέτως είναι προσεκτικές και μελετημένες και εμπίπτουν σε συγκεκριμένα επενδυτικά πλάνα, τόσο οικονομικά, όσο και ποιοτικά. Άλλωστε, στο τέλος οι αποδόσεις των επενδύσεων καταλήγουν στους επενδυτές μας, που είναι πολύ σοβαρά και διαφανή επενδυτικά funds, τα οποία με τη σειρά τους υπάγονται στις πολύ αυστηρές εποπτικές Αρχές των χωρών που δραστηριοποιούνται» σχολίαζε ο ίδιος στο περιοδικό Insider.

Έτσι κι αλλιώς, το όραμα του κ. Παπαχριστοφόρου είναι «ο όμιλος να αναδειχθεί ως ένας πρωτοποριακός επενδυτής και διαχειριστής επενδύσεων στις αγορές που εξειδικεύεται. Να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και με την κατάλληλη στελέχωση και νοοτροπία να δημιουργήσει μία διαχρονική πορεία, με απώτερο στόχο να υπάρχει μία άρρηκτη σχέση με τους συνεργάτες και τους επενδυτές μας

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Συνεργασία Αναστασιάδη με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής στο Προεδρικό Μέγαρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: