Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα επιδημιολογικά δεδομένα της νόσου COVID-19 στην Κύπρο και η επεξεργασία νέων μέτρων ενόψει Χριστουγέννων, τα κρούσματα σε γηροκομεία, η ανάγκη στήριξης των δημοσίων νοσηλευτηρίων που δέχονται πιέσεις…

…  η επαναλειτουργία του σφαγείου Cypra εν μέσω καταγγελιών και η αντίδραση της Γενικός Λογίστριας σε ισχυρισμούς περί σύγκρουσης συμφερόντων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χριστούγεννα….μόνοι» γράφει ότι οι επιδημιολόγοι επεξεργάζονται προτάσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις 30 Νοεμβρίου αλλά και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Αλλού γράφει ότι ο φόβος της επίταξης άνοιξε το σφαγείο ενώ ο διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του CYPRA. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φιλόδοξα σχέδια κυβέρνησης για το κυπρο-αμερικανικό κέντρο ασφάλειας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ούτε λέξη από τη Ρέα για τα του οίκου της» γράφει ότι η Γενική Λογίστρια ισχυρίζεται ότι στοχοποιείται και δεν βλέπει σύγκρουση συμφερόντων για το σφαγείο Cypra. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βελτίωση καταγράφεται στα επιδημιολογικά δεδομένα μετά τα τοπικά lockdowns. Αλλού γράφει ότι έκκληση για τήρηση των μέτρων σε κλειστές δομές και χώρους φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων απευθύνουν ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας, με στόχο την αποφυγή νέων εισαγωγών στα νοσηλευτήρια.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εισβολή σοκ στα γηροκομεία» γράφει ότι εισβολή σοκ στα γηροκομεία έκανε ο κορωναϊός, αφού μετά τα 33 κρούσματα την Πέμπτη, χθες ανακοινώθηκαν άλλα 21 τα οποία αφορούσαν ηλικιωμένους και προσωπικό σε δύο διαφορετικές στέγες ευγηρίας. Αλλού γράφει ότι γονατίζουν τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων λόγω των μέτρων αναχαίτισης του ιού στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων και επαφών.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες χρειάζονται τα νοσηλευτήριά μας», γράφει ότι δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη τα δημόσια νοσηλευτήριά μας και αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και τεράστια προβλήματα για τη αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλού γράφει ότι κτύπησε τα γηροκομεία η COVID-19. Σε άλλο αναφέρεται στην υπόθεση του σφαγείου CYPRA και κάνει λόγο για ασύγγνωστη αμέλεια.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πολύ σύντομα για χαλάρωση» αναφέρει ότι παρά τις ενδείξεις ότι το δεύτερο κύμα κορωναϊού έφτασε στην κορύφωσή του, οι αριθμοί είναι ακόμα υψηλοί και είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς κατά πόσο οι αυστηροί περιορισμοί πρέπει να χαλαρώσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αλλού γράφει ότι Γερμανός γιατρός συνελήφθη στην πόλη Έσσεν μετά από υποψίες ότι σκότωσε δύο ασθενείς οι οποίοι νοσούσαν σοβαρά από τον κορωναϊό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το σφαγείο το οποίο εμπλέκεται σε νομική μάχη ανοίγει ξανά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: