Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι συλλήψεις των ιδιοκτητών των σφαγείων CYPRA και Α&Α, όπως επίσης και παράνομων αλλοδαπών, οι καταγγελίες εναντίον της Γενικής Λογίστριας για διαπλοκή με τα συμφέροντα του συζύγου της ως ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA και του αδελφού της ως εγκεκριμένου λογιστή…

Η σταθεροποίηση στα κρούσματα κορωναϊού και η διενέργεια γρήγορων τεστ και οι κατηγορίες του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας Τιμόθειου στην Επαρχία Λευκωσίας, όπου εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά με Covid-19, ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Παρανομίες χωρίς τέλος!» γράφει ότι χειροπέδες στους ιδιοκτήτες των σφαγείων CYPRA και Α&Α, όπως επίσης και σε παράνομους αλλοδαπούς, πέρασε χθες η Αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Αλλού γράφει ότι ομαλοποιείται η κατάσταση στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου με σταθεροποίηση στα κρούσματα, ενώ προσδοκίες υπάρχουν για μείωση των αριθμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 940 ξένοι φοιτητές ζήτησαν άσυλο το 2020.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μείζον θέμα τάξης για γενική λογίστρια» γράφει ότι η Ρ. Γεωργίου εποπτεύει τον ελεγκτή αδελφό της και αυτός ελέγχει επιχειρήσεις του συζύγου και των παιδιών της. Παρέλειψε να δηλώσει τη σύγκρουση συμφερόντων με τον αδελφό της με αποτέλεσμα τον διορισμό της στην προεδρία της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος. Αλλού γράφει ότι ακόμα 198 κρούσματα κορωναϊού ανακοινώθηκε χθες με ελπίδες για πτώση των αριθμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο περίμενε από το 2013 βρίσκονται οι κουρεμένοι καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Συναγερμός για γρήγορα τεστ» γράφει ότι ο ένας στους 50 είχε θετικό αποτέλεσμα, ύστερα από εξέταση ταχείας διάγνωσης για τον κορωναϊό. Τα αποτελέσματα των χθεσινών ελέγχων σε όλες τις επαρχίες, πλην της Πάφου, εάν επαληθευτούν, δίνουν σαφή ένδειξη ότι η διασπορά του κορωναϊού στην κυπριακή κοινωνία δεν σταματά στα όρια της Ακτής Κυβερνήτη. Αλλού γράφει ότι η Ρέα Γεωργίου έλεγχε τον αδελφό της κι αυτός τον σύζυγο της στο σφαγείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διευρυμένο Εισαγγελικό Συμβούλιο αντί της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας θα επιλαμβάνεται των προσλήψεων, προαγωγών και αποσπάσεων στη Νομική Υπηρεσία.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση» γράφει ότι εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση με το σφαγείο Cypra, αφού παρά τις σοβαρές καταγγελίες των τελευταίων ημερών για σωρεία παρανομιών και ενδεχόμενη ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση χθες εντοπίστηκαν ξανά παράνομα εργαζόμενα άτομα. Αλλού γράφει ότι αθρόα είναι η προσέλευση για rapid tests. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρία προληπτικά μέτρα επεξεργάστηκε το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που χαθεί κι άλλος εκπαιδευτικός χρόνος – αλλαγή στις αργίες, επέκταση χρόνου διδασκαλίας και υπερωρίες.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στις κατηγορίες του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας Τιμόθειου στην Επαρχία Λευκωσίας, όπου εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά με Covid-19, ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αλλού αναφέρεται στην απότομη πτώση των αιτήσεων ασύλου από ξένους φοιτητές μετά την εισαγωγή πιο αυστηρών κανονισμών για εισαγωγή ξένων φοιτητών σε ιδιωτικά κολέγια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στους τρεις από τους τέσσερις σταθμούς δειγματοληψίας για εργαζομένους στη Λεμεσό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Αντούνα

ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: