Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ κυριαρχεί στον σημερινό κυπριακό Τύπο. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι, μεταξύ άλλων, οι πολιτογραφήσεις, οι αμερικανικές εκλογές, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού και την εξαγγελία επιπρόσθετων μέτρων σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ελεήστε τους ‘φτωχούς’!» γράφει ότι το ΑΚΕΛ και oργανώσεις του με μια κουτοπόνηρη, όπως λέει, τακτική αυτοβαπτίστηκαν πληγείσες επιχειρήσεις και εισέπραξαν από το κράτος 308 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που έπρεπε να δοθούν σε πραγματικά πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις, ενώ σε μικρότερο βαθμό συμμετείχαν στο κόλπο και ΕΔΕΚ και Δημοκρατική Παράταξη. Αλλού γράφει ότι κατά την χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ επιβεβαιώθηκε το χάσμα απόψεων και προσθέτει ότι διαφώνησαν σε όλα, ενώ συμφώνησαν για πενταμερή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αμερικανικές εκλογές με τις πρώτες νίκες Μπάϊντεν και Τραμπ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Συμφώνησαν για πενταμερή, διαφώνησαν όμως σε όλα» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε το ζήτημα του τερματισμού των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια, ενώ ο Ερσίν Τατάρ έβαλε στο τραπέζι το θέμα των υδρογονανθράκων. Αλλού γράφει ότι στο «κόκκινο» είναι η ένταση στα κατεχόμενα για Βαρώσια και ακυβερνησία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Βουλή ψηφίζει αναστολή εκποίησης για πρώτη κατοικία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πρόταξε τις ‘άλλες λύσεις’» αναφέρεται στην χθεσινοβραδινή συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ σημειώνοντας ότι συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ότι αφήνουν την μπάλα στον ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι γιατροί του ΓεΣΥ κλέβουν ασθενείς από συναδέλφους τους και ότι προχωρεί σε αλλαγές στο λογισμικό ο ΟΑΥ προκειμένου να τερματιστεί το φαινόμενο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πιάστηκαν ψεύτες αποκρύβοντας πολιτογραφήσεις!», γράφει ότι τα «χρυσά» διαβατήρια που παραχωρήθηκαν από το 2013 και εντεύθεν ανέρχονται σε 6.324 κι όχι 2.855 όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα. Αλλού αναφέρεται στην συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ και γράφει ότι είναι πρόθυμοι για άτυπη πενταμερή εν ευθέτω χρόνω. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ιός εξαπλώνεται επικίνδυνα με άλλα 174 κρούσματα χθες ενώ σήμερα συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο για επιπρόσθετα μέτρα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Φιλική η πρώτη συνάντηση ηγετών» αναφέρεται στην χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ και γράφει πως είναι πρόθυμοι για άτυπη πενταμερή. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει τις ενέργειες οίκου ευγηρίας στην Λεμεσό ύστερα από εντοπισμό μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: