Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η πειθαρχική έρευνα που ζητά ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης για τη Γενική Λογίστρια

Ρέα Γεωργίου, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για στήριξη του Αρχιεπισκόπου στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η κατάσταση με τα περιστατικά κορωνοϊού στα γηροκομεία και η αυριανή εξαγγελία μέτρων από την Κυβέρνηση, καθώς και το αυριανό “Black Friday”, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Οδυσσέας καίει Ρέα!» γράφει ότι πειθαρχική έρευνα κατά της γενικής λογίστριας Ρέας Γεωργίου και του (τότε) πρώτου λογιστή με οδηγίες του οποίου παρεμποδίστηκε η εξαργύρωση εγγυητικής επιταγής του σφαγείου Cypra ύψους 54.000 για λογαριασμό της Δημοκρατίας ζητά ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Αλλού γράφει ότι νέα σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί αύριο με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας με όλα τα σενάρια για μέτρα να είναι ανοικτά. Σε άλλο θέμα γράφει για στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο από την Ιερά Σύνοδο στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Αόρατο χέρι συγκάλυπτε Ρέα-Cypra» γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στην Βουλή, μέχρι τις 31.12.2014 ο ιδιοκτήτης του σφαγείου Cypra και σύζυγος της Γενικής Λογίστριας Γιώργος Γεωργίου είχε κατακρατήσει χρήματα του δημοσίου που προέρχονταν από τέλη σφαγής ύψους 936.108 ευρώ. Αλλού γράφει ότι οι Μητροπολίτες Κύκκου και Ταμασού αρνούνται να δεχθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας και δηλώνουν πως συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον μητροπολίτη Ονούφριο του Πατριαρχείου Μόσχας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η φετινή αυριανή ημέρα προσφορών “Black Friday” θα είναι διαφορετική λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Διήμερο σκληρών αποφάσεων» γράφει ότι μέτρα αίρονται και μέτρα προστίθενται στη λίστα της Κυβέρνησης και όπως φαίνεται στις προσθήκες θα περιλαμβάνονται σε βάθος χρόνου και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ σε ό,τι αφορά τα Λύκεια, εάν και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας δώσει το πράσινο φως, τα μαθήματα, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν χθες στο Προεδρικό (χωρίς όμως να ληφθούν αποφάσεις), θα κλείσουν από την Τρίτη και το μάθημα θα γίνεται εξ αποστάσεως. Αλλού γράφει ότι κλείνουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές οι επιστήμονες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «επιχειρούν να σπάσουν καραντίνα με πλαστά τεστ» ενώ υπάρχουν οδηγίες για πιο εντατικούς ελέγχους στα μπλόκα Λεμεσού και Πάφου.

Η  «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Συγκάλυψαν…το πόρισμα για την επιταγή Cypra» γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να κουκουλώσει την υπόθεση Cypra, αφού κλείδωσε στα συρτάρια του για τρία χρόνια έκθεση η οποία δακτυλοδείχνει ευθύνες στην Γενική Λογίστρια (και σύζυγο του ιδιοκτήτη του σφαγείου). Αλλού γράφει ότι ο ιός θερίζει ηλικιωμένους στα γηροκομεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο κι ότι υπήρξαν 180 καταγγελίες σε δύο μήνες. Σημειώνει ότι από την 1η Δεκεμβρίου λειτουργεί το «Σπίτι της Γυναίκας».

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο οποίος διαμήνυσε την Τετάρτη ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν ανοίξει κάθε τετραγωνικό μέτρο στα Βαρώσια. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο του μεγάλου ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα που απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στα 60 του χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα χθεσινά 254 περιστατικά κορωνοϊού και τον ένα θάνατο ασθενή που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σημειώνοντας ότι τα 35 περιστατικά είναι από οίκους ευηγηρίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: