Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία στην Κύπρο και διεθνώς και τα ενθαρρυντικά νέα για το εμβόλιο, οι προετοιμασίες και τα σενάρια για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό, το θέμα του σφαγείου Cypra και η εμπλοκή της Γενικής Λογίστριας, το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από την τουρκική πλευρά με ανοικτό το ενδεχόμενο Ε/κ πρόσφυγες να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους από την Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων και τα προβλήματα στο ΟΕΔΑ Πεντακώμου, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ακόμα πιο κοντά στο εμβόλιο», γράφει ότι η Επίτροπος Κυριακίδου υπέγραψε τη σύμβαση με Biontech και Pfizer. Αλλού γράφει ότι ο Γκουτέρες επιβεβαιώνει ότι η Λουτ άρχισε επαφές και εκφράζει την ελπίδα να γίνει πενταμερής. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι προβληματίζουν οι λίστες αναμονής σε γιατρούς του ΓεΣΥ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οικογενειακές μπίζνες τα σφαγεία και οι νόμοι» αναφέρεται στο «χρονικό ενός συγκαλυφθέντος σκανδάλου» όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση με το σφαγείο Cypra σε σχέση και με την εμπλοκή της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεν αναγνωρίζει την «τδβκ» η Λιβύη και ότι η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών θα αποτρέψει τα χειρότερα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στα προβλήματα στο ΓεΣΥ και στο «πώς αποτυγχάνουν οι τρεις πυλώνες».

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φλερτ ΟΗΕ με νέες ιδέες» γράφει ότι ο Διεθνής Οργανισμός είναι έτοιμος να συζητήσει εναλλακτικά σενάρια στην άτυπη πενταμερή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο κόκκινο διατηρείται η ανησυχία του Υπ. Υγείας για διασπορά του κορωνοϊού, ενώ αυξάνονται τα rapid test σε μια προσπάθεια να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη ακτινογραφία του προβλήματος.  Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Οζντίλ Ναμί που λέει στον «Φ» ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου ενδέχεται να μην είναι στο τραπέζι στο μέλλον.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Απειλούσαν κι αυτοί έβλεπαν πυροτεχνήματα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ η τουρκική πλευρά απειλούσε με κάθε επίσημο τρόπο να ανοίξει και να εποικήσει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι κυβερνώντες μιλούσαν για πυροτεχνήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 324 κρούσματα εντοπίστηκαν χθες από σύνολο 13.443 τεστ. Αλλού αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιμένει να δώσει προσφορά σε εταιρεία που δεν κατέβαλε κοινωνικές ασφαλίσεις.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λήφθηκαν όλες οι λανθασμένες αποφάσεις» γράφει ότι η μονάδα Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Πεντακώμου είναι ένα ολοκληρωτικό φιάσκο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντοπίστηκαν ακόμα 245 κρούσματα από τεστ PCR και ότι πέντε νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Αλλού παρουσιάζει σοκολατένιους Άγιους Βασίληδες με ζαχαρωτές μάσκες από ζαχαροπλαστείο στην Ουγγαρία.

Η εβδομαδιαία  «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «300 Βαρωσιώτες έτοιμοι να επιστρέψουν», γράφει ότι «μόλις συσταθεί ‘κυβέρνηση’, όσοι επιθυμούν θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους», λέει στην «Κ» ο Ογουζχάν Χασίπογλου.
Αλλού με τίτλο «η πανδημία να μη σαρώσει στο σύστημα υγείας» αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αναφοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Βενιζέλος Ζαννέτος λύνει τη σιωπή του για τη Δρομολαξιά.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκβιασμοί Τουρκίας πριν από την Πενταμερή» γράφει ότι η Τουρκία επιδιώκει αναγνώριση από την Κυβέρνηση ή από πολίτες μέσω Αμμοχώστου και «φιλικών κρατών». Αλλού γράφει ότι κάθετα εναντίον της προσφυγής στην επιτροπή αποζημιώσεων και της επανεγκατάστασης Ε/κ προσφύγων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου τάσσεται ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεώργιος Αρέστη μιλώντας στη «Σ». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πανδημία και γράφει ότι εξαπλώνεται ο ιός στα Λύκεια της Λευκωσίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θάλεια Νεοφύτου/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal