Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Ο σάλος που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις, η κόντρα Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα και οι σκέψεις για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού από σήμερα σε παγκύπρια βάση και τα ερωτηματικά πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκοτώνουν τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Κύπρο», γράφει ότι το ΑΚΕΛ εκμεταλλεύεται την ατεκμηρίωτη «έκθεση» του γενικού ελεγκτή για να καλύψει τα σκάνδαλα που το αφορούν. Αλλού αναφέρεται σε λεπτομέρειες από τη καταδίκη Βενιζέλου Ζάννέτου για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μειωμένα ήταν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά μειωμένα και λιγότερα ήταν και τα τεστ.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ζητούν την παύση Οδυσσέα για ανάρμοστη συμπεριφορά», γράφει ότι στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα λύσουν τις διαφορές τους Κυβέρνηση και Γενικός Ελεγκτής. Αλλού γράφει ότι αυξάνονται και πληθύνονται οι αποφυλακισθέντες παιδεραστές. Σε άλλο η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Σερντάρ Ντενκτάς στον «Π», ο οποίος αναφέρει ότι «δεν θα αφήσουμε την ταυτότητά μας».

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τελικό τεστ πριν τις γιορτές», γράφει ότι από την επιτυχία των νέων μέτρων θα εξαρτηθούν οι συνθήκες της εορταστικής περιόδου. Αλλού γράφει ότι με σφραγίδα καραντίνας γιορτάζεται η πιο δημοφιλής γιορτή της Κύπρου του Αποστόλου Ανδρέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ρίχνουν χρήμα και ιδέες για ανάπλαση του κέντρου Λευκωσίας, με δέσμη έργων και δράσεων που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο όλο τοπίο της πρωτεύουσας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με πολλά ‘αν’ η επανέναρξη των συνομιλιών», γράφει ότι η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ξεκινά με τις επαφές της κας Λουτ και αν και το ζητούμενο από την ε/κ πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν, είναι φανερό ότι παραμένουν οι διαφωνίες επί της ουσίας με την τ/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι σε στοχοποίηση με πολιτικό πρόσημο προβαίνει η Αστυνομία, η οποία σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κράτος συλλαμβάνει πολίτες για τις ιδέες τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΑΕΛ μοιάζει με τρένο με σπασμένα φρένα, κερδίζοντας αυτή τη φορά και το λεμεσιανό ντέρμπι και ανέβηκε στη 2η θέση στη βαθμολογία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου, 
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal