Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η νέα σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τους επιδημιολόγους και η πιθανότητα λήψης νέων αυστηρότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, στον απόηχο της ανοδικής τάσης νέων κρουσμάτων, αλλά και της πίεσης που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτήρια, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποφασίζουν πιο αυστηρά νέα μέτρα» γράφει ότι έκτακτη σύσκεψη με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και προσθέτει πως ανοικτό φαίνεται να παραμένει τον ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων. Αλλού γράφει ότι εντολή στη σύμβουλό του Τζέιν Χολ Λουτ να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους για να διαπιστώσει αν υπάρχουν προϋποθέσεις για σύγκληση άτυπης πενταμερούς έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Σφάζει με το βαμβάκι το δεύτερο κύμα» γράφει στο κύριο του θέμα ότι εκτός ελέγχου αρχίζει να βγαίνει η κατάσταση με τη διασπορά του ιού σε ολόκληρη πλέον την Κύπρο και προσθέτει ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο επείγουσα νέα σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους επιδημιολόγους. Αλλού αναφέρεται στην εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, σχολιάζοντας πως κέρδισαν κοινή λογική, μετριοπάθεια και επιθυμία για αλλαγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυτή τη βδομάδα η Τζέιν Χολ Λουτ θα αρχίζει αυτή την βδομάδα τις επαφές για διερεύνηση των δυνατοτήτων σύγκλησης άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Καραντίνα πριν τις γιορτές» και γράφει ότι σε νέες αποφάσεις υποχρεώνεται να προχωρήσει η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί απόψε νέα συνάντηση με τους επιστήμονες, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν. Αλλού αναφέρεται στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές σημειώνοντας ότι πρώτη πρόκληση για τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ενώσει τις διχασμένες ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λευκωσία δεν βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα από την εκλογή Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αυστηροποιούν τα μέτρα κατά της πανδημίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι μερικά μόλις 24ωρα αφού ανακοινώθηκαν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, κυβέρνηση και επιδημιολόγοι συσκέπτονται ξανά σήμερα με μεγαλύτερη πιθανότητα την αυστηροποίηση των μέτρων για να προλάβουν γενικευμένο lock down. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 19 μνημεία παραδίδει η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αλλού γράφει με διπλή ευθύνη επιφορτίζεται η δική μας πλευρά για να αποτύχει ο στόχος της Τουρκίας να προκληθούν προβλήματα στην προσπάθεια λύσης, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: