Οι Ελληνικές Κοινότητες Αλεξάνδρειας και Καΐρου εύχονται στον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ για τα γενέθλιά του

File photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος. photo via EKAlexandria




Τις πιο θερμές ευχές της αποστέλλει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στον εορτάζοντα σήμερα τα 66α Σεπτά Του Γενέθλια Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, ο οποίος βρίσκεται στην Κένυα, αφιερώνοντας αυτή τη σημαντική μέρα στους χιλιάδες ορθοδόξους και κυρίως στα παιδιά της Αφρικής.

Την ίδια αυτή ημέρα, και η ελληνική παροικία της πόλης του Μ. Αλεξάνδρου τελεί ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία στον πατριαρχιακό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκεί όπου βρίσκεται η στήλη, όπου σύμφωνα με την παράδοση μαρτύρησε η Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη, στην ημέρα της μνήμης της οποίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος γεννήθηκε στην Κρήτη.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος Νάρκισσος, ενώ και το Λύκειο Ελληνίδων Αλεξανδρείας έκανε μία σεμνή μικρή εκδήλωση – όπως κάθε χρόνο – για τη σημαντική αυτή ημέρα για τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Παράλληλα, τις ευχές της μετέφερε και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ευχόμενη στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο Β΄ «έτη πολλά και δημιουργικά, γιατί είναι πολύτιμη η προσφορά του στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αφρικής και παράλληλα είναι φάρος φωτεινός για τους Αιγυπτιώτες και τον απανταχού Ελληνισμό», όπως τονίζεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Κάτσικας

Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Eξιτήριο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: