Η Ελλάδα θα κατασκευάσει ελικόπτερα με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στη Βουλή. Φωτογραφία ΥΠΕΘΑ




Ρεπορτάζ της γνωστής ιστοσελίδας DefenseNews (κείμενο Vivienne Machi), από τη Γερμανία αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία προκειμένου να κατασκευάσουν την νέα γενιά ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ.

Σκοπός τους είναι να αντικατασταθεί ο υπάρχων στόλος μέχρι το 2035. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Next-Generation Rotorcraft Capability (NGRC)».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, οι πέντε αυτές χώρες- σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός νέου τύπου ελικοπτέρου πολλαπλών δυνατοτήτων, ενώ οι πολυεθνικής προέλευσης πόροι που θα επενδυθούν  και οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες θα διατηρήσουν την πρωτοπορία του ΝΑΤΟ στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Υπάρχει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να συνεισφέρουν σε αυτή τη συνεργασία, κατόπιν έγκρισης από τους υπάρχοντες συμμετέχοντες.

Η νέα γενιά ελικοπτέρων θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολές, όπως τη μεταφορά ομάδων ειδικών δυνάμεων, τη μεταφορά μικρού και μεσαίου μεγέθους φορτίων, σε αποστολές διάσωσης, παροχής ιατρικής βοήθειας και σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον υποβρυχίων.

ΠΗΓΗ: DefenseNews Vivienne Machi, Five European allies sign on to build NATO’s next medium-lift helicopter

Ο «ΑΕΤΟΣ» αιφνιδίασε την Τουρκία: Έρευνα και Διάσωση σε “καυτή” περιοχή με Ελληνοκυπριακό πρόσημο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: