Η ευχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στους Έλληνες για τη μάχη με τον κορωναϊό

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. @ekkairo




Την ευχή του προς τους Έλληνες «που βιώνουν ξανά τη δεύτερη σκληρή επέλαση του ιού», έδωσε σήμερα από την Αλεξάνδρεια και τον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ιμπραημίας Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

«Με πνευματική ενότητα, με υπομονή, υπευθυνότητα και προσευχή, θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σε όλους», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, στο μήνυμα συμπαθείας προς όλους τους Έλληνες.

Συγχαρητήρια στους Κοινοτικούς Επιτρόπους Αλεξανδρείας

«Συγχαίρω όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Αλεξανδρείας για την υπευθυνότητα και αγάπη τους στον πρεσβυγενή παροικιακό μας οργανισμό».
Με τη δήλωση αυτή, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ απηύθυνε σήμερα τις ευχές του προς όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, που στην πρόσφατη συνεδρίασή τους της 2ας Νοεμβρίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έβαλαν μπροστά το μέλλον της πρεσβυγενούς Κοινότητας, όπως επεσήμανε, μιλώντας στην πανήγυρη ενός από τους ιστορικότερους ελληνορθόδοξους ναούς της Αλεξάνδρειας, των Ταξιαρχών Ιμπραημίας.

Και παρουσία του νέου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννη Σιόκα, απέτισε φόρο της τιμής σε όλους εκείνους που προτίμησαν τον δρόμο της ενότητας για να κρατήσουν την παρακαταθήκη που τους άφησαν οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους.
«Θα ήθελα να σας συγχαρώ σαν Πνευματικός σας πατέρας, που με πολύ αγάπη αλλά και πολύ υπευθυνότητα μαζευτήκατε όλοι, γιατί πίσω από όλα κρύβεται ένας θεσμός, που λέγεται Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, που φέρει έναν μεγάλο τίτλο: “Πρεσβυγενής” Κοινότητα σε όλη την Αφρική, σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό, και είναι η πρώτη Κοινότητα», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσέθεσε:

«Ευχή μου θα είναι, παιδιά μου, να κρατήσετε αυτήν την παράδοση που παραλάβατε από τους πατέρες σας. Οι πατεράδες σας αγαπούσαν την Κοινότητα! Έδιναν τα πάντα για να παραμείνει η Ελληνική μας Κοινότητα ακμάζουσα. Είτε βρίσκονται στη ζωή, να τους έχει ο Θεός καλά, είτε αναπαύονται, να τους ξεκουράζει ο Θεός, διότι οι επιζώντες και οι απόγονοι συνεχίζουμε αυτό το έργο το μεγάλο, που αφορά την Κοινότητά μας, τις εκκλησίες μας, τα σχολεία μας, τη γλώσσα μας, την πίστη μας, την αγάπη μας και τη συνοχή μας με τον έναν κοντά στον άλλον…»

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε με συγκίνηση στον μακαριστό Πρόεδρο της Κοινότητας Εδμόνδο Κασιμάτη, τονίζοντας ότι «τον αποχαιρετήσαμε και δεν είναι πια ανάμεσά μας ο αγαπητός μας πατριώτης, ο Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε όλους τους Απόδημους Αιγυπτιώτες, τους Έλληνες και αναπαύεται στο Κοιμητήριο της πόλεώς μας».
Να σημειωθεί ότι μετά τη Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε με τα προβλεπόμενα από την Αίγυπτο μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, ακολούθησε και η τελετή των εγκαινίων του αρχονταρικίου της εκκλησίας, που χρηματοδότησε ο Οικονομικός Επόπτης της Κοινότητας, Πάρης Πεφάνης Μακρής, εις μνήμην του αείμνηστου πατέρα του, Σπύρου Λέανδρου Μακρή.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος μνημόνευσε όλους τους Αιγυπτιώτες, παρόντες και απόντες: «Όταν κρατούσα το Άγιο Ποτήριο, θυμήθηκα τους Απόδημους, όλους αυτούς που γεννήθηκαν σε αυτό το ευλογημένο μέρος της Ιμπραημίας και βρίσκονται μακριά, είτε στην αποδημία είτε σε χώρες μακρινές», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος, που προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου συμμετείχαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο ιερός κλήρος.

Τέλος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος μετέφερε τη συμπαράστασή του προς τους Έλληνες που όπως σε όλον τον κόσμο καλούνται να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή περίοδο για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

 

Συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την εκλογή των Μπάιντεν και Χάρις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: