Οι αυταρχικοί ηγέτες του πλανήτη χάνουν τον προστάτη τους: Ο Τραμπ ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας…

Όταν ο Αμερικανός πεζοναύτης βρίσκεται έξω από την πόρτα της εισόδου της δυτικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου, όλοι γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Όβαλ Όφις. EPA, Ken Cedeno / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όποιοι ελπίζουν, ανάμεσά τους και ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες του πλανήτη, ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ας το σκεφθούν ξανά, διότι τα δεδομένα, αλλά και τα γεγονότα, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Βέβαια, δεν θα μας αφήσει σύντομα ήσυχους, αφού και οι σύμμαχοι του παραδέχονται ότι ηττήθηκε στις εκλογές, διότι υπόσχεται «ολική επιστροφή» το 2024, μόνο που θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ένα εκ των πλέον στενών και πιστών του συνεργατών.

Όλες οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής απορρίπτει τις συμβουλές κάποιων σοβαρών συνεργατών του και μερικών μελών της οικογένειας του, που έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Όλες οι κινήσεις του εναντίον του εκλογικού αποτελέσματος έχουν πέσει στο κενό και την ίδια στιγμή αυξάνεται η διαφορά του με τον Τζο Μπάιντεν. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος προηγείται του νυν προέδρου σχεδόν με 5,9 εκατ. ψήφους.

  • Ο κ. Τραμπ επηρεάζεται από τον δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος δεν έχει κερδίσει προς το παρόν καμία σοβαρή δικαστική μάχη για το αποτέλεσμα των εκλογών και έχει διαλύσει τις ομάδες των νομικών, που υποστήριζαν τα συμφέροντα του Προέδρου.

Ο κ. Τζουλιάνι πιστεύει όλες τις ψεκασμένες θεωρίες και έχει πείσει τον πρόεδρο Τραμπ ότι οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τις εκλογές. Εδώ και μέρες του λέει ότι υπάρχουν στοιχεία για νοθεία και ότι θα τα αποκαλύψει, αλλά μέχρι τώρα ο αμερικανικός λαός δεν είδε καμία απόδειξη.

Ο Αμερικανός Πλανητάρχης είναι θυμωμένος. Ουδείς το αμφισβητεί. Πάει πολύ λίγες ώρες στο Όβαλ Όφις, μερικές μέρες δεν πηγαίνει καθόλου. Και γενικά δεν ασχολείται με τις υποθέσεις του αμερικανικού κράτους. Μόνο με τις μεθοδεύσεις για ανατροπή της βούλησης του αμερικανικού λαού.

Βεβαίως, έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν ότι η Πρώτη Κυρία τον στηρίζει και υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες του για να αλλάξει τα δεδομένα, σε αντίθεση με τη θυγατέρα του, την Ιβάνκα Τραμπ, η οποία προετοιμάζεται για την επιστροφή στη Νέα Υόρκη, όπου φαίνεται πως δεν θα είναι καλοδεχούμενη.

Ήδη ο κύκλος των φίλων της, με δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης, την αποδοκιμάζουν για τη στήριξη που πρόσφερε στις ρατσιστικές πολιτικές του πατέρα της.

Από την πλευρά της, η Μελάνια Τραμπ επιβεβαιώνει το βιβλίο πρώην συνεργάτιδας της, ότι έχει γλυκαθεί με τα οφέλη της προεδρίας και δεν θέλει με καμία δύναμη να τα χάσει.

Ο κ. Τραμπ συνεχίζει να αντιδρά με θυμό, χωρίς να σκέφτεται, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων προβλημάτων για τον ίδιο. Ήδη όλο και περισσότεροι ομιλούν για πιθανά νομικά προβλήματα που θα προκύψουν μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, αν και ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι δεν επιθυμεί να τον δει να ταλαιπωρείται στα δικαστήρια!

  • Ο κ. Τραμπ, λοιπόν, προχώρησε σε καθαίρεση -πάλι μέσω του Twitter- του Κρις Κρεμπς, διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ευθύνη του ήταν και η ασφάλεια των εκλογών και όλα δείχνουν ότι η υπηρεσία του τα κατάφερε καταπληκτικά. Σταμάτησαν με τους συνεργάτες του κάθε προσπάθεια προσβολής του αποτελέσματος, κυρίως από το εξωτερικό. Και μάλιστα αποδεικνύεται ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον έδιωξε, λοιπόν, επειδή είπε την αλήθεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, και προφανώς αρνήθηκε να πει ψέματα.

Ο κ. Τραμπ θεώρησε τη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών ως ανακριβή, διότι -όπως ισχυρίστηκε- «υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία». Το πρόβλημα για τον Πρόεδρο είναι ότι δεν παρουσιάζει αποδείξεις για όλες αυτές τις καταγγελίες που καθημερινά δημοσιοποιεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι αν επικρατήσει ο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, τις οποίες καταγγέλλει ως εκλογική απάτη, θα επανέλθει το 2024 και θα είναι ξανά υποψήφιος.

Ένα πρόβλημα, βέβαια, που θα αντιμετωπίσει είναι ότι υποψήφιος επιθυμεί να είναι και ο Μάικ Πομπέο. Ο υπουργός Εξωτερικών και πιστός συνεργάτης του κ. Τραμπ, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και την Τετάρτη βρέθηκε στο Ισραήλ, όπου είχε υψηλού επιπέδου συναντήσεις. Συμμετείχε και στην ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε, τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, στην Ιερουσαλήμ.

Η επίσκεψη του στο Εβραϊκό Κράτος και οι επαφές που έχει εκεί, ρίχνουν περισσότερο φως στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και την άρνησή του να συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους. Σε όποια χώρα επισκέφθηκε ή θα επισκεφθεί -εκτός της Τουρκίας- ο κ. Πομπέο είχε και θα έχει συναντήσεις με προέδρους, πρωθυπουργούς και ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών.

Ακόμα και οι αρρωστημένα φιλότουρκοι και ερντογολάγνοι, αντιλαμβάνονται ότι οι Αμερικανοί, και ειδικά ο κ. Πομπέο, -έστω και αργά- κατάλαβαν πως ο Ερντογάν είναι μία απάτη. Και θα κρατήσω την κουβέντα που μου είπε βετεράνος διπλωμάτης, ο οποίος ασχολείται και σήμερα με τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις: ότι αν ο πρόεδρος της Τουρκίας αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που εισηγείται το Ισραήλ, θα μετατραπεί μέσα σε μία νύχτα από λύκο σε υπάκουο πρόβατο…

Από τις 20 Ινουαρίου 2021, οι αυταρχικοί ηγέτες του πλανήτη χάνουν τον προστάτη τους: Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πλέον ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας… Ηττήθηκε με τη ψήφο των Αμερικανών πολιτών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

“Πέπλο προστασίας” της Αμερικής για τον Βαρθολομαίο απέναντι στον Ερντογάν και στον Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: