Οι 4 πολιτείες που παίζονται ακόμη: Τα πρόωρα πανηγύρια Τραμπ και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

Οπαδοί του Τραμπ παρακολουθούν δηλώσεις του Τζο Μπαιντεν στο Λας Βέγκας. EPA/DAVID BECKER




Μια χούφτα Πολιτείες έχουν απομείνει ακόμη διαφιλονικούμενες στη σκληρή κούρσα για την αμερικανική προεδρία το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθούν οι τελευταίες εξελίξεις όπως τις καταγράφει το Associated Press:

TΖΟΡΤΖΙΑ: (Παίζονται 16 εκλέκτορες): Μένει να καταμετρηθεί 4% των ψήφων. Ανάμεσα σε αυτές και επιστολικές ψήφοι από πυκοκατοικημένες κομητείες που παραδοσιακά στηρίζουν Δημοκρατικούς. Ο Μπάιντεν τα πάει καλύτερα σε σχέση με τις επιδόσεις της Χίλαρυ Κλίντον το 2016.

Η λεπτομέρεια: Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Τραμπ πανηγύριζε: «Είναι ξεκάθαρο ότι κερδίσαμε την Τζόρτζια. Είμαστε πάνω 2,5% ή 117,000 ψήφους.

ΝΕΒΑΔΑ: (Εξι εκλέκτορες) Περιπου το 75% των ψήφων έχει καταμετρηθεί και ο Biden προηγείται με λιγότερες από 8.000 ψήφους. Η καταμέτρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι Πολιτειακός Νόμος θεωρεί έγκυρη κάθε ψήφο που είχε ημερομηνία ταχυδρομείου έως και την 3η Νοεμβρίου.

Η λεπτομέρεια: Τελευταία φορά η Πολιτεία κερδήθηκε από Ρεπουμπλικανούς το 2004 (από τον George W. Bush).

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ: Και εδώ είναι ακόμη νωρίς για να κριθεί ο νικητής (15 εκλέκτορες).

Η λεπτομέρεια: Ο Τραμπ έσπευσε και εδώ πρόωρα να δηλώσει νικητής. Και παρότι είχε δίκιο ότι προηγείτο με 77. 000 ψήφους, απομένουν 116.00 ψήφοι να καταμετρηθούν καθώς και χιλιάδες άλλες πρώιμες. Εφόσον φέρουν σφφραγίδα ταχυδρομείου έως 3 Νοεμβρίου η κατανμέτρηση μπορεί να διαρκέσει έως και τις 12 Νοεμβρίου. Σημειωτέον ότι στις επιστολικές ψήφους ο Μπάιντεν πηγαίνει καλύτερα από τον Τραμπ.

ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ: Απομένουν προς καταμέτρηση 1 εκατομμύριο ψήφοι – Διακυβεύονται 20 εκλέκτορες.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο Τραμπ προηγείτο με 675.000 ψήφους, γεγονός που τον ώθησε να αυτοανακηρυχθεί νικητής: «Δεν ειναι να πεις ‘α! είμαστε κοντά’΄», είχε σπεύσει να πει ο Τραμπ.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το προβάδισμά του περιορίστηκε στις 239. 000 και η μάχη αναμένεται ακόμη πιο σκληρή, καθώς πολιτειακός νόμος απαγορεύεει την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.  Ετσι η καταμέτρηση μπορεί να διαρκέσει μέρες.

Οι Δημοκρατικοί θεωρούσαν επί μακρόν την Πενσιλβάνια ως τμήμα του «Γαλάζιου Τείχους» μαζί με Ουϊσκόνσιν και Μίσιγκαν

Λεπτομέρεια: Το 2016 ο Ντοναλντ  Τραμπ είχε κερδίσει την Πολιτεία με διαφορά μικρότερης της μισής μονάδας.

Με πληροφορίες από Associated Press, Τίτλος πρωτότυπου άρθρου: EXPLAINER: States still in play and what makes them that way

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΜΕΡΙΚΗ

Δύσκολο έως αδύνατο να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί τη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: