H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας για αναχαίτιση της πανδημίας και μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωναϊού, η αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα στη δημοσιοποίηση από τον Γενικό Ελεγκτή Ειδικής Έκθεσης για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας και η εμπορική κίνηση κατά το Black Friday είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κέρφιου από τις 9 μ.μ» πως θα κάνουμε Χριστούγεννα υπό προϋποθέσεις και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας επικρίνει τον Γενικό Ελεγκτή για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων Ειδικής Έκθεσης για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας. Σε άλλο θέμα γράφει πως ένας Βρετανοκύπριος βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο αξιόπιστα και γρήγορα διαγνωστικά τεστ τεχνολογίας PCR.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ξεχάστε το σφαγείο … σας έχω διαβατήρια» κάνει λόγο για προσπάθεια του Γενικού Ελεγκτή να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τις ευθύνες του στην υπόθεση Cypra. Αλλού αναφέρει πως νέες «οδηγίες» για τις διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων εξέδωσε το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα. Επίσης αναφέρεται στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας για αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανατροπή με σκληρότερα μέτρα» πως τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε οριζόντια μέτρα για όλη την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στο Black Friday και γράφει πως τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών κατέγραψαν χθες αυξημένες πωλήσεις. Επίσης αναφέρει πως 400 μετανάστες είναι σε καραντίνα στο Πουρνάρα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εικονικές πωλήσεις με έγκριση Υπουργικού» πως το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού έδινε κυπριακά διαβατήρια χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους νόμους και τους κανονισμούς. Αλλού γράφει πως χαριστική βολή για τους μικρομεσαίους είναι τα νέα μέτρα για την πανδημία. Επίσης αναφέρει πως το ΑΚΕΛ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση CYPRA.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ευρύ κέρφιου, ‘ανακούφιση’ τα Χριστούγεννα» πως ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα με αυστηρότερους κανόνες από τη Δευτέρα και ορισμένες εξαιρέσεις κατά τις γιορτές. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ η εμπορική κίνηση κατά το Black Friday ήταν μειωμένη. Επίσης αναφέρει πως κερδοφορία ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2020 η Τράπεζα Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου

Λευκωσία, Κύπρος 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: