Για δωροδοκία ερευνάται η καναδική εταιρεία Bombardier – Εξήγαγε κινητήρες και στην Τουρκία

File Photo Η Bombardier κατασκευάζει αεροσκάφη και τραίνα. O αεροδιαστημικός όμιλος επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα για τη χρήση μεσαζόντων με την ευρωπαϊκή Airbus EPA/BOMBARDIER μέσω ΚΥΠΕ




Το Γραφείο Δίωξης Σοβαρών Οικονομικών Εγκλημάτων (SFO) στη Βρετανία ανακοίνωσε χθες, ότι διερευνά την καναδική βιομηχανία Bombardier για το ενδεχόμενο δωροδοκίας στη διαδικασία πώλησης αεροσκαφών στην αεροπορική εταιρία Garuda (Ινδονησία), διευρύνοντας μία παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς στην αεροδιαστημική βιομηχανία.

Η Bombardier κατασκευάζει αεροσκάφη και τραίνα, ενώ είναι ο τελευταίος αεροδιαστημικός όμιλος επιχειρήσεων που βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα για τη χρήση μεσαζόντων μετά τον διακανονισμό σε υπόθεση διαφθοράς που επέτυχαν οι αρμόδιες αρχές με την ευρωπαϊκή Airbus τον Ιανουάριο και μία συμφωνία δικαστικού διακανονισμού με την βρετανική εταιρία παραγωγής κινητήρων Rolls-Royce το 2017.

Αμφότεροι οι διακανονισμοί αφορούσαν πωλήσεις αεροπλάνων ή κινητήρων στην Garuda και σε αεροπορικές εταιρείες άλλων χωρών.

«To SFO διερευνά τη Bombardier Inc για το ενδεχόμενο δωροδοκίας και διαφθοράς σε σχέση με τα συμβόλαια ή τις παραγγελίες από την Garuda στην Ινδονησία» ανέφερε χθες το ίδιο γραφείο.

«Καθώς πρόκειται για μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, το SFO δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω» την υπόθεση, πρόσθεσε το SFO.

Προμηθευτής και της Τουρκίας

Σημειώνεται ότι είναι η εταιρεία που μέσω θυγατρικής της στην Αυστρία προμηθεύει τους κινητήρες για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Πρόσφατα ο Καναδάς απαγόρευσε τις εξαγωγές πολεμικού υλικού προς την Τουρκία.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρωσία: Άσχημο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία φέρνει η “θολότητα” από τις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: