Φόβος και τρόμος για την Ευρώπη: Θα αποτύχουν οι προσπάθειες να σταματήσει το δεύτερο κύμα του ιού…

FILE PHOTO: Λίγο πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι. EPA, IAN LANGSDON




Ένα σημαντικό κείμενο με τίτλο “Γιατί οι προσπάθειες της Ευρώπης να σταματήσει ένα δεύτερο κύμα του Covid είναι καταδικασμένες να αποτύχουν” και υποτιτλο “Η βιασύνη για καλοκαιρινές διακοπές, ο ιός που κυκλοφορούσε ακόμα και τα συστήματα που δεν ήταν προετοιμασμένα: γιατί η Ευρώπη επιστρέφει στο “κλείδωμα”, δημοσιεύει η εφημερίδα The Telegraph.

Οι συντάκτες τονίζουν πως, τις τελευταίες ημέρες η Ευρώπη έχει καταγράψει περίπου 1,5 εκατομμύριο κρούσματα, σχεδόν το ήμισυ όλων των νέων μολύνσεων παγκοσμίως, και ξεπέρασε το ζοφερό ορόσημο των 10 εκατομμυρίων σωρευτικών περιπτώσεων.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Jennifer RigbySarah NeweyJorg LuykenHenry SamuelJames Badcock,James Crisp

Οι θάνατοι έχουν επίσης αυξηθεί κατά 32%, σε 11.733, και τώρα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων θανάτων παγκοσμίως.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, σφίγγουν τους περιορισμούς σε μια προσπάθεια περιορισμού των αυξανόμενων ποσοστών μολύνσεων. Το άρθρο κάνει αναφορά στην εξέλιξη της πανδημίας και στην αποτυχία των συστημάτων ανίχνευσης επαφών στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Για την Ελλάδα, το άρθρο επισημαίνει πως, πολλά από τα προβλήματα προέρχονται από το καλοκαίρι, όταν οι χώρες έσπευσαν να ανοίξουν πάλι χωρίς να δημιουργήσουν πρώτα επαρκή ικανότητα στο σύστημα δημόσιας υγείας, λέει ο Martin McKee, καθηγητής δημόσιας υγείας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine. Η Ευρώπη, σε αντίθεση με την Ασία, ποτέ δεν έλεγξε πραγματικά την πανδημία της πριν βγει από τα κλειδώματα στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς υπήρχε συσσωρευμένη ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό, ένα φαινόμενο ουσιαστικά ευρωπαϊκό.

«Αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη γενικά είναι ότι όλοι πήγαν διακοπές τον Αύγουστο, και οι άνθρωποι έφεραν τον Covid σε χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία προσπαθούσε ενεργά να προσελκύσει τουρίστες, και η οποία ήταν σχετικά άθικτη», υποστηρίζει ο καθηγητής McKee. Μετά οι άνθρωποι τον έφεραν πίσω στις χώρες από τις οποίες προέρχονταν.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα The Telegraph

Δεν θα σταματήσει να απειλεί ο Ερντογάν: Θα …προστατέψει τους “αδελφούς” στη Μεσόγειο και παντού!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: