Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης: Διάλογο για την κλοπή φυσικών πόρων από Ελλάδα και Κύπρο θέλει ο Ακάρ

File photo: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Την Ελλάδα κατηγόρησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις και αναζητά λύσεις δια άλλων οδών. “Κάνουν λάθος”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές των μονάδων ότι συζητήθηκε το θέμα της νηοψίας του τουρκικού Ροζελίν Α καθώς και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. “Στο πλοίο υπήρχε μόνο ανθρωπιστικό υλικό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό ως προς νομικό επίπεδο και το κάνουμε”.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι, “προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματά μας μέσω συνομιλιών εντός ενός πλαισίου σχέσεων καλής γειτονίας και πραγματικού διαλόγου”.

Δυστυχώς, υποστήριξε, “ο γείτονας μας αποφεύγει πεισματικά τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις στο θέμα και επιζητεί λύσεις δια άλλων οδών. Ακόμη επιμένουν σε αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι τους έχουμε επανειλημμένα πει ότι καμία λύση δεν μπορεί να βρεθεί με αυτό τον τρόπο”, ισχυριζόμενος ότι “κάνουν λάθος”.

Συνεχίζοντας είπε ότι, “λέμε ‘ας μιλήσουμε, ας διαπραγματευτούμε αυτά, μπορούμε να μιλήσουμε εντός του πλαισίου των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μπορούμε να μιλήσουμε εντός του πλαισίου των διερευνητικών επαφών. Μπορούμε να μιλήσουμε υπό την ηγεσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ , σε συνομιλίες απεμπλοκής, μπορούμε να συζητήσουμε. Αν και όλα αυτά είναι προφανή, η άλλη πλευρά δυστυχώς επιδεικνύει μια αρνητικά στάση και αποφεύγουν όλα αυτά. Ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή, η άλλη πλευρά ρυθμικά επαναλαμβάνει ‘εσείς κλιμακώνετε, εσείς αυξάνετε τις εντάσεις, εσείς προκαλείτε’. Αυτά δεν οδηγούν στην πραγματικότητα σε λύση. Ελπίζουμε ότι θα το καταλάβουν. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός Θα συνεχίσουμε την σύμφωνα με αρχές προσέγγιση προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας αλλά την ίδια στιγμή για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας καλής γειτονίας”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσουν τόσο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της Τουρκίας όσον και εκείνων των Τ/κ. “Γνωρίζουμε το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εντός αυτού του πλαισίου και συνεχίζουμε να προχωρούμε”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Η μεγάλη απογοήτευση της Αθήνας από την άθλια στάση της Γερμανίας στις απειλές της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: