Ετάφη δίπλα στους γονείς του ο Ντιέγκο της καρδιάς μας: Ο Μαραντόνα πέρασε στην «αιωνιότητα»…

Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής συνόδευσαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία. EPA, Demian Alday Estévez




Από τις 00:53 της Παρασκευής (27/11), ο σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα, πέρασε στην «αιωνιότητα», με την ολοκλήρωση της ταφής του στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, η Καλούντια Βιγιαφάνιε και οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του, αλλά και μόλις 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον παίκτη και τον άνθρωπο που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σύμβολο της Αργεντινής κι ένας απ’ τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.

Έξω από το Jardin, χιλιάδες κόσμου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε με το δικό του τρόπο τον «Ντιεγκίτο» που «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης (25/11), έπειτα από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 60 ετών.

Εκατοντάδες άτομα, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την τελετή κι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (δημιουργήθηκαν αρκετές εστίες έντασης, όπως συνέβη και το απόγευμα έξω από την Casa Rosada), με τον κόσμο να ενημερώνεται λίγο μετά τη 01:00 πως ολοκληρώθηκε η ταφή και να ξεσπάει σε νέους λυγμούς και σε τραγούδια για να τιμήσει τον «δικό» του Ντιέγκο.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ: Περίπου μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να διανύσει η νεκρική πομπή που μετέφερε το φέρετρο με τη σωρό του Ντιέγκο Μαραντόνα την απόσταση 45 χιλιομέτρων, από την Casa Rosada, μέχρι το κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα.

Σε κάθε σημείο της πόλης, σε κάθε σημείο της διαδρομής, υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος και χιλιάδες Αργεντινοί για να «αποχαιρετίσουν» το εθνικό σύμβολο της χώρας, με ένα λουλούδι, μία φανέλα, πανό και συνθήματα, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακολουθούσαν από μακριά την πομπή (είχε δημιουργηθεί «κλοιός» από τα οχήματα και τις μηχανές της αστυνομίας), με τα αυτοκίνητα να φτάνουν με μικρή καθυστέρηση στο Jardin, λόγω κι ενός… λάθους του οδηγού της νεκροφόρας που μπέρδεψε την έξοδο στην περιφερειακή οδό κι έκανε ένα μεγάλο κύκλο για να φτάσει στον τελικό προορισμό.

Λίγο πριν τις 00:30 της Παρασκευής (27/11), η τεράστια πομπή κατέληξε στο κοιμητήριο. Στους γύρω δρόμους ακολούθησε νέος κύκλος έντασης με την αστυνομία, που προσπάθησε να κρατήσει μακριά τον κόσμο.

Η επιμνημόσυνη δέηση ξεκίνησε στις 00:40 παρουσία μόνο της οικογένειας του Μαραντόνα και 25 ατόμων που επέτρεψαν οι δικοί του άνθρωποι να δώσουν το «παρών».

Εκτός από την Κλαούντια Βιγιαφάνιε και τις δύο κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα στην τελετή παραβρέθηκαν η Τζάνα Μαραντόνα και ο Γκιγέρμο Κόπολα, αδερφή κι αδερφός του Αργεντινού άσου.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ετάφη στο κοιμητήριο Jardin της Μπέλα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέρας του και του πατέρα του.

  • Το στεφάνι με μπλε και κίτρινα λουλούδια και το συγκλονιστικό μήνυμα του Πελέ!

Ανάμεσα στα χιλιάδες στεφάνια που κατέφτασαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (26/11) στην Casa Rosada, όπου βρισκόταν αρχικά η σωρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, υπήρχε κι ένα που ξεχώριζε κι έκανε ακόμη πιο συγκινητική την ατμόσφαιρα.

Ήταν το στεφάνι που είχε στείλει ο μεγάλος Πελέ, για να τιμήσει τον Αργεντινό άσο, μαζί με ένα συγκλονιστικό μήνυμα. Στολισμένο με μπλε και κίτρινα λουλούδια που σχημάτιζαν ένα είδος βραζιλιάνικης σημαίας, στο στεφάνι του μεγάλου Βραζιλιάνου άσου, υπήρχε και μία κορδέλα που έγραφε: «Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα, ο κόσμος σου έδωσε την αγάπη του. Πελέ».

Το συγκεκριμένο στεφάνι μεταφέρθηκε από τους ανθρώπους της οικογένειας του Μαραντόνα στο κοιμητήριο Jardin, για να μπει δίπλα στον τάφο του μεγάλου άσου. «Αντίπαλοι» για χρόνια στη «μάχη» για τον κορυφαίο όλων των εποχών, αλλά νικητές στη ζωή και στο σεβασμό…

  • Ξέσπασε σε κλάματα ο Γκοϊκοετσέα

Δεν άντεξε ο Σέρχιο Γκοϊκοτσέα και ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην κάμερα.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της Εθνικής Αργεντινής υπήρξε συμπαίκτης του Μαραντόνα στην «αλμπισελέστε» και ήταν αυτός, μάλιστα, που έστειλε την ομάδα του στον τελικό του Μουντιάλ 1990 με τις αποκρούσεις πέναλτι στον ημιτελικό με την Ιταλία.

Όταν τους ζητήθηκε να εξφράσει τα αισθήματά του μετά τον θάνατο του Ντιεγκίτο, ο 57χρονος λύγισε on camera.

  • Φίλαθλοι της Νάπολι τιμούν τη μνήμη του Μαραντόνα

Ο δήμαρχος της Νάπολι κίνησε χθες (26/11) τις διαδικασίες για τη μετονομασία του σταδίου «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που πέθανε εχθές (25/11) σε ηλικία 60 ετών.

«Κάνουμε τα πρώτα βήματα για να αφιερώσουμε το γήπεδο της Νάπολι στον Μαραντόνα», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι ντε Ματζίστρις, προσθέτοντας: «Είναι μια διαδικασία, αλλά θα είναι γρήγορη, γιατί όταν υπάρχει μια τόσο έντονη επιθυμία, δεν υπάρχει τίποτα που να μας κρατά πίσω».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, είπε στο γαλλικό αθλητικό κανάλι RMC Sport: «Μπορούμε να εξετάσουμε την ιδέα να ονομάσουμε το γήπεδο μας Σαν Πάολο-Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Στο μεταξύ, αν και οι συγκεντρώσεις στην πόλη είχαν απαγορευτεί, λόγω κορονοϊού, οι οπαδοί της Νάπολι είχαν στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κουνώντας πανό, τραγουδώντας συνθήματα και ανάβοντας πυρσούς στη μνήμη του Μαραντόνα, ενόψει του αγώνα με τη Ριέκα (26/11, 22:00), για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O Αργεντινός ανέπτυξε έναν ισχυρό δεσμό με τον ιταλικό σύλλογο και τους οπαδούς του κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του στην ομάδα μεταξύ 1984 και 1991.

Ο Μαραντόνα προσχώρησε στη Νάπολι από την Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας δύο τίτλους της Serie A – το 1987 και το 1990 – μαζί με το Coppa Italia και το Κύπελλο UEFA.

Αυτοκτόνησε ο ΠΑΟΚ: Προηγήθηκε με 0-2 στην Ολλανδία αλλά έχασε από την Αϊντχόφεν με 3-2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: