Έρευνα για τους τζιχαντιστές μισθοφόρους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητάει η Αρμενία

File photo Shushan Stepanyan, Press secretary of the Armenian Minister of Defence , FB




Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με την παρουσία «ξένων μισθοφόρων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού αρμενικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αιχμαλώτισαν δύο μισθοφόρους από τη Συρία.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την παρουσία ξένων μαχητών στην εμπόλεμη ζώνη. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Σφοδρές μάχες μαίνονται κοντά στην πρώτη γραμμή της σύρραξης πάνω από τον θύλακα και σε επτά περιοχές περιμετρικά, κατά τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, και πιθανόν πολλοί περισσότεροι, έχουν σκοτωθεί, από τότε που οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν πριν από έναν και πλέον μήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανέφερε σήμερα ότι ο Αμυντικός Στρατός του Αρτσάχ, όπως ονομάζονται οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αιχμαλώτισε έναν δεύτερο Σύρο μαχητή το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο μαχητής προέρχεται από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Ένας άλλος μαχητής, από την πόλη Χάμα, αιχμαλωτίστηκε την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε μια ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε πως η εμπλοκή «ξένων μισθοφόρων» αποτελεί «απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Αρμενίας αλλά επίσης την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας και το θέμα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας διεθνούς έρευνας».

Με πληροφορίες από Reuters  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γερεβάν, Αρμενία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο ισχυρός τυφώνας Γκόνι χτυπά τις Φιλιππίνες: 16 νεκροί και βιβλικές καταστροφές [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: