Επίθεση στη Βιέννη: 5 οι νεκροί, 17 τραυματίες – Ισλαμιστής ο δράστης [photo, video]

H γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον εικονιζόμενο να φέρεται ότι είναι ο δράστης. Screenshot Bild Zeitung




Ισλαμιστής τρομοκράτης, οπαδός του ISIS είναι ο νεκρός δράστης της επίθεσης στη Βιέννη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, δύο άνδρες και μία γυναίκα η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα. Τα θύματα της επίθεσης βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της πόλης.

Την Τρίτη το πρωί  ένας από τους τραυματίες έχασε τη ζωή του ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, όπως μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με την αυστριακή δημόσια τηλεόραση το θύμα είναι γυναίκα.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί με επτά από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση,  μεταξύ τους και ένας αστυνομικός 28 ετών.

Ο δράστης έφερε ζώνη εκρηκτικών η οποία όμως ήταν ψεύτικη και ήταν βαριά οπλισμένος.

Η Αστυνομία τον έχει ταυτοποιήσει και η κατοικία του ερευνάται εξονυχιστικά. Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε στο σημείο που βρίσκεται η κεντρική Συναγωγή της Βιέννης.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, ο δράστης είχε προαναγγείλει την επίθεση με φωτογραφία του στο Instagramm.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν πρόκειται για έναν ή για περισσότερους δράστες. «Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκαθάρη απάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Εννέα λεπτά αργότερα ο δράστης ήταν νεκρός από τα πυρά της Αστονομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο Ραβίνος Σλόμο Χοφμάιστερ ο οποίος είδε τον δράστη να ανοίγει πυρ από παράθυρο πάνω από τη συναγωγή κατέθεσε ότι άκουσε τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας τόνισε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες επισήμανε ωστόσο ότι δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες στη Βιέννη να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Αν είναι δυνατόν, μείνετε σπίτι. Δεν έχει σχολείο σήμερα, οπότε αν μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας στο σπίτι σήμερα, να το κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ενημέρωσε έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους. «Η αστυνομία έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά», συνέχισε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε λόγο για μια «επαγγελματικά οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση» καθώς πραγματοποιήθηκε το τελευταίο βράδυ πριν η Βιέννη να μπει σε lockdown και οι δρόμοι στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε – το αποκαλούμενο και «Τρίγωνο των Βερμούδων» με μπαρ και εστιατόρια – ήταν γεμάτο από κόσμο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νεκροί και τραυματίες στη Βιέννη: Το εξτρεμιστικό Ισλάμ επιτίθεται στην Ευρώπη που …παρακολουθεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: