Επιχείρηση να πειστεί ο Τραμπ: Ακόμη και ο άντρας της Ιβάνκα λέει “παραδέξου το να τελειώνουμε”

File Photo: Ο Jared Kushner δίνει τηλεοπτική συνέντευξη. EPA, Chris Kleponis




Ο Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος και γαμπρός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσέγγισε τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο προκειμένου να του προτείνει να αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το CNN δεν ανέφερε ποια ήταν η αντίδραση του Τραμπ σε αυτήν την πρόταση.

Προηγουμένως, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είχε μεταδώσει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι ο Τραμπ θα είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, εφόσον το επιτελείο του εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο.

Πάντως, ο άνδρας της Ιβάνκα δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να τον πείσει λέγοντάς του εν ολίγοις “παραδέξου το να τελειώνουμε”.

Ο Τραμπ, ο οποίος επί μήνες προσπαθεί να υπονομεύσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών με αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας, δεσμεύθηκε χθες να συνεχίσει να προσφεύγει δικαστικά με την ελπίδα να αλλάξουν τα αποτελέσματα σε κάποιες πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στον Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του Τραμπ, αν και φαίνεται να διαφωνούν για το πώς να συνεχίσουν, σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν τη στρατηγική του ή παραμένουν σιωπηλοί.

“Το απλό γεγονός είναι ότι οι εκλογές κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει. Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει επικυρωθεί ως νικητής σε καμία πολιτεία, πόσο δε μάλλον στις πολύ αμφίρροπες πολιτείες όπου θα γίνει υποχρεωτική ανακαταμέτρηση ή στις πολιτείες όπου η εκστρατεία μας έχει υποβάλει βάσιμες και νόμιμες νομικές προσφυγές από τις οποίες ενδέχεται να καθοριστεί ο τελικός νικητής”, τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χθες το απόγευμα.

Οι σύμμαχοι και οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιωτικές συζητήσεις έχουν παραδεχθεί ότι οι πιθανότητες που έχει να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών και να παραμείνει στον Λευκό Οίκο είναι μικρές. Ενώ προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη παραδοχή της ήττας του απερχόμενου προέδρου, έχουν ζητήσει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν οι νομικές προσφυγές.

“Θα πρέπει να επιτρέψει στις επανακαταμετρήσεις να γίνουν, να υποβάλει όποιες προσφυγές υπάρχουν και μετά, αν δεν αλλάξει κάτι, θα πρέπει να παραδεχθεί την ήττα του”, σχολίασε ένας σύμβουλος του Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου και το ίδιο του το κόμμα έχουν υποβάλει πολλές προσφυγές για παρατυπίες στις εκλογές. Δικαστές ήδη έχουν απορρίψει τις προσφυγές τους στις πολιτείες Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Νεβάδα.

Στην Πενσιλβάνια δικαστές δέχθηκαν το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων και ζήτησαν να τεθούν στην άκρη κάποιες κάλπες, ενώ τους έδωσαν μεγαλύτερη πρόσβαση στην καταμέτρηση. Νομικοί εκτιμούν ότι οι προσφυγές του Τραμπ δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τις νομικές αυτές προσφυγές, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Κι όλα αυτά την ώρα που παγκόσμιοι ηγέτες έχουν κατακλύσει με συγχαρητήρια τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους και εύχονται καλύτερη συνεργασία με τους νέους ενοίκους του Λευκού Οίκου. Φυσικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι ήδη από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χαιρέτησαν τα νέα με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Ίσως από τις ελάχιστες παραφωνίες, αναμενόμενο από πολλούς, η παρέα του Ερντογάν που ακόμη μουδιασμένη, παρακολουθεί να γράφεται μια νέα σελίδα στην Ουάσιγκτον και την παγκόσμια ιστορία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΕΡΙΚΗ

Με πληροφορίες από Reuters – Sputnik μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ / Μόσχα, Ρωσία

Πώς θα συνεχίσει τη ζωή του ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τον Λευκό Οίκο; Τα πέντε σενάρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: