Ενώ η πανδημία σαρώνει την Ελλάδα, οι πολιτικές δυνάμεις “σκοτώνονται” για τους αριθμούς! 98 οι νεκροί…

File photo: Πλήρωμα ασθενοφόρου μεταφέρουν ασθενή στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός , ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατέγραψε χθες 98 νέους θανάτους, οξεία αντιπαράθεση -μεταξύ του Μεγάρου Μεξίμου και της αντιπολίτευσης- προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του “Βήματος” και της “Δημοκρατίας”, για την καταγραφή των κρουσμάτων του νέου κορωναϊού.

Ο ΕΟΔΥ απάντησε με έντονο τρόπο στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία” με τον τίτλο “Έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων” καθώς και στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” με τίτλο “Κορωνοϊός : Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ – Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας”.

Πάντως είναι σημαντικό ότι η Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό έχει καταγράψει λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο από την Αττική!

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέγραψε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 235 κρούσματα, έναντι 247 που καταγράφηκαν στην Αττική.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.193 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 104.227, εκ των οποίων το 53% άνδρες.

Τα 4.879 (4,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27.746 (26,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 603 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 162 (26,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 575 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.321 θανάτους συνολικά στη χώρα, 935 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

  • «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα δημοσιεύματα» αναφέρει ο ΕΟΔΥ

“Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας” αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που “ φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

“Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.”

Τονιζει ότι “υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων”. Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

“Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινα η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ”, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι “οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.”

  • ΣΥΡΙΖΑ: Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση να μοιράσει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής

«Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ωστόσο», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, «σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη». «Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος», τονίζει και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες».

  • Πέτσας: Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19, που είναι διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων

Σε δήλωση με την οποία διαψεύδει παράλληλα συστήματα και δίπλο τρόπο καταγραφής των δεδομένων γύρω από την πανδημία του κορονοιού προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η διακίνηση η ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια.

«Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων» σημείωνει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι «ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της» και ότι «τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα», κάτι, που, όπως λέει, βλέπουν όλοι οι Ελληνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει, εξάλλου ότι ο ΕΟΔΥ συντάσσει με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία και δημοσιεύει καθημερινα την “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Πέτσας.

Ηλιόπουλος: Εγκληματικές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Σε γνώση του Μαξίμου το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ

«Οι σημερινές καταγγελίες των εφημερίδων «Βήμα και Δημοκρατία» οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα. Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε ότι ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούσε παράλληλο σύστημα καταγραφής με αποτέλεσμα την μη αληθή αποτύπωση των κρουσμάτων», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτει ότι «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή όλων μας χωρίς να έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία» και υπογραμμίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί «εδώ και τώρα την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής, δημοσιοποίηση που εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση αρνείται».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και καθημερινά καταγράφουμε αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί έστω και τα στοιχειώδη», για να καταλήξει πως «τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κ Μητσοτάκη».

Ν.Δ.: Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι «το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που από την αρχή της πανδημίας συγκρίνει τους νεκρούς του κορονοϊού με τους νεκρούς από το Μάτι, επανήλθε ζητώντας κρεμάλες.

«Το πρόβλημα δεν είναι η γραφικότητα των στελεχών τους. Το πρόβλημα είναι πως η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι ο Πολακισμός που εκφράζεται σταθερά από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια του Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή» επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο.

«Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους, κάποιοι να περιφέρουν χαιρέκακα την μικροψυχία τους. Η κρισιμότητα των στιγμών στη δίνη μιας παγκόσμιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα αγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

  • Πάνω από 500.000 ευρώ τα πρόστιμα από τους χθεσινούς ελέγχους για τα περιοριστικά μέτρα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 521.550 ευρώ και 15νθήμερο «λουκέτο» σε δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκαν εξαιτίας 1.773 περιπτώσεων παράβασης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, όπως καταγράφηκαν από τους 65.388 χθεσινούς ελέγχους των αρμόδιων αρχών, από τους οποίους οι 53.184 διενεργήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σε δύο υπαλλήλους σούπερ μάρκετ στον Κορυδαλλό επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα γιατί βρισκόντουσαν στο παρασκευαστήριο τροφίμων και συνομιλούσαν σε κοντινή απόσταση χωρίς να φορούν μάσκα.

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες αφορά δύο καφετέριες, η μία στην Περιφέρεια Αττικής και η άλλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα. Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και σε κατάστημα ρούχων στην Αττική.

Εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., τους καθημερινούς ελέγχους διενεργούν το Λιμενικό Σώμα, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), η Δημοτική Αστυνομία, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

  • Κικίλιας: Το εμβόλιο σημαντικός σταθμός. Έως το καλοκαίρι θα χτίσουμε την ανοσία στον πληθυσμό

Στην πραγματικότητα, που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «REAL NEWS» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Σε αυτό το δεύτερο κύμα με τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό, με τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία σε όλους μας, ατομικά και συλλογικά, και την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή. Βρισκόμαστε ξανά σε lockdown, κάνουμε ξανά θυσίες, προσπάθειες, ζούμε με περιορισμούς, νιώθουμε ανασφάλεια, κούραση, αγωνία και την ίδια στιγμή, στα μέτωπα της μεγάλης μάχης, εκατοντάδες άνθρωποί μας νοσηλεύονται, ενώ χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικοί παλεύουν νύχτα- μέρα στο πλευρό τους».

Στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή.

Ο υπουργός αναφέρει ότι πριν λίγους μήνες έγινε το αναγκαίο με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. “«Μετά κάναμε το εφικτό και, τώρα πια, κάνουμε αυτό που στην αρχή φάνταζε αδύνατο: Κανένας ασθενής δεν έχει μείνει χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα, παρότι το δεύτερο κύμα μάς χτύπησε, όπως χτύπησε και όλη την Ευρώπη, με ταχύτητα και σφοδρότητα. Το γεγονός ότι η μία χώρα μετά την άλλη αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο lockdown για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά, το γεγονός ότι ισχυρά υγειονομικά συστήματα ξεπέρασαν την αντοχή τους, δείχνει το μέγεθος της κρίσης. Είναι συγκλονιστική η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη και σ’ αυτή την εικόνα η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας και περικοπών, αντέχει αξιοσημείωτα». Ο Υπουργός υπογραμμίζει ό,τι «εξαρχής ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και στοχοπροσηλωμένοι στο Στρατηγικό Σχέδιο που έχουμε εκπονήσει με άξονα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι η σημαντικότερη ενίσχυση των τελευταίων δεκαετιών και θα μείνει ως παρακαταθήκη για όλους».

Υπερδιπλασιασμός ΜΕΘ

Το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο κ. Κικίλιας, εν μέσω πανδημίας, με κρατικούς πόρους και με δωρεές, υπερδιπλασίασε τις ΜΕΘ στην επικράτεια, ενώ προσέλαβε 7.000 άτομα επικουρικό προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές, βοηθοί, τραυματιοφορείς, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και μοριοδότησης θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις όλων των γιατρών που υπηρετούν σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, προσελήφθησαν 300 μόνιμοι γιατροί που στελεχώνουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων . Όσον αφορά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, εντάχθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες κλίνες απλές ΜΑΦ και ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα στο Ε.Σ.Υ. Ο υπουργός εκφράζει τις ευχαριστίες του σε γιατρούς και νοσηλευτές, που εθελοντικά προσφέρθηκαν να υπηρετήσουν στην πρώτη γραμμή.

«Ολοι όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα σε αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια να σωθεί έστω και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή, είναι οι στυλοβάτες της εθνικής μας αντοχής.”

Ο υπουργός αναφέρεται επίσης στα εμβόλια και σημειωνει οτιδήποτε οι προμήθειες των εμβολίων είναι κεντρικά σχεδιασμένες από την Ε.Ε. « Την ίδια μέρα που θα τα έχουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, θα τα έχουν και οι Έλληνες. Ο Πρωθυπουργός, που από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα παρακολουθεί και συντονίζει σε όλα τα επίπεδα τη διαχείριση αυτής της κρίσης, έδωσε εντολή για εκπόνηση ενός λεπτομερούς Επιχειρησιακού Σχεδίου, βάσει του οποίου θα εμβολιαστούν με ασφάλεια, με οργάνωση και σωστή ιεράρχηση οι πολίτες.»

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμών COVID-19, προβλέπει τουλάχιστον 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τη δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.117.000 άτομα το μήνα. «Αν χρειαστεί και έχουμε πάνω από δύο εγκεκριμένα εμβόλια, μπορεί να επεκταθεί και άλλο. Το εμβόλιο είναι σίγουρα ένας σημαντικός σταθμός, καθώς σταδιακά, με ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό. Μέχρι τότε, όμως, θα δοκιμάζεται η εθνική μας αντοχή».

Ο κ. Κικίλιας απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, τήρησης των μέτρων και συνέχιση της προσπάθειας. «Μετράμε ήδη πολλούς νεκρούς και, όχι, δεν θα κάνω σύγκριση με τις απώλειες άλλων χωρών, ούτε θα θεωρήσω επιτυχία μια στατιστική απεικόνιση. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ξεχωριστή και μοναδική. Γι’ αυτό παρακαλώ, για άλλη μια φορά, ξέροντας ότι όλοι ζούμε δύσκολα, ξέροντας ότι όλοι είμαστε στα όρια μας, ψυχολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, ανθρώπινα, ας κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια. Ας προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους άλλους, τους ευπαθείς, τους ευάλωτους, τους αδύναμους. Ας τηρήσουμε αυτά τα τρία μέτρα που θα σώσουν ζωές: Μάσκα-αποστάσεις-αντισηπτικό. Όχι γιατί είναι εντολή του Κράτους, όχι γιατί είναι εντολή των ειδικών, όχι γιατί είναι καταναγκασμός και πρόστιμα… Αλλά γιατί νοιαζόμαστε και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον, γιατί σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί χτίζουμε την εθνική μας αντοχή».

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα δημοσιεύματα»

“Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας” αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που “ φιλοξενούνται” σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

“Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.”

Τονιζει ότι “υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων”. Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

“Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινα η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ”, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Καταλήγει ότι “οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.”

  • Γεωγραφική κατανομή των 1.193 κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 1.193 κρουσμάτων covid-19 έχει ως εξης:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 247 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 235 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 64 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 44 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 63 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

– 38 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 25 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 88 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 45 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: