Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα και κάθε 15 ‘ ένας μπαίνει στο νοσοκομείο!

Μια γυναίκα που φορά μάσκα προσώπου περνάει δίπλα σε ένα κλειστό κατάστημα κοσμημάτων κατά τη διάρκεια του δεύτερου εθνικού κλειδώματος, που ονομάστηκε επαναπροσδιορισμός, στο Παρίσι, Γαλλία, στις 2 Νοεμβρίου 2020. EPA / MOHAMMED BADRA




Η Γαλλία μπορεί να επιβάλει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και πιθανόν στις γύρω περιοχές με την κυβέρνηση να εμφανίζεται απογοητευμένη που τόσο πολλοί άνθρωποι αγνοούν τους κανόνες τους lockdown την ώρα που τα κρούσματα COVID-19 καταγράφουν άλμα.

Η Γαλλία κατάφερε να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού την άνοιξη επιβάλλοντας ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στην Ευρώπη. Ωστόσο, 10 μήνες μετά την έναρξη της επιδημίας και με τον χειμώνα να πλησιάζει, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται απρόθυμοι να περάσουν άλλη μια περίοδο περιορισμού.

«Είναι ανυπόφορο για αυτούς που σέβονται τους κανόνες να βλέπουν άλλους Γάλλους να τους παραβιάζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM. «Χρειαζόμαστε να λάβουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας».

Δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, δήλωσε κυβερνητική πηγή.
Τα νέα lockdowns και οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, παρόλο που χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία βρίσκονται αντιμέτωπες με ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και τα νοσοκομεία λυγίζουν υπό το βάρος της επιδημίας.
«Η αστυνομία έχει εντοπίσει μυστικά πάρτι, ρέιβ πάρτι, ιδιωτικά δείπνα, αν και ο ιός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η Γαλλία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δύο τρίτα των 67 εκατ. κατοίκων της, το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου, αλλά το μέτρο ήρθη όταν ο Μακρόν έδωσε εντολή για δεύτερο lockdown από τις 30 Οκτωβρίου. Με βάση την απόφαση αυτή έκλεισαν όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια και απαγορεύθηκαν οι ιδιωτικές συναθροίσεις. Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.
Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 52.518 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ
Παρίσι, Γαλλία

Ραγδαία η εξάπλωση του κορωναϊού: 500.000 κρούσματα παγκοσμίως σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: