Έκρηξη σε ελληνόκτητο τάνκερ στη Σαουδική Αραβία: Μάλλον από νάρκη, μόνο ζημιές, κανείς τραυματισμός
Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε ενδεχομένως από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το Aljazeera.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο.

Οι συνθήκες του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή παρά μόνο η ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας που κάνει λόγο ζημιές στο κύτος του πλοίου.

Η έκρηξη, σύμφωνα και με την ΕΡΤ, συνέβη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας, ανοιχτά της ακτής Σουκέϊκ. Σε δήλωσή τους οι διαχειριστές του πλοίου, όπως μεταδίδει το Associated Press, ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας και σύμφωνα με την Washigton Post, δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή. «Το Agrari χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί», όπως αναφέρει. Στο πλοίο έχουν επιβιβαστεί Σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο πλοίο σύμφωνα με ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες. Μετέφερε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Έλληνες στο πλήρωμα

Επτά Έλληνες συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, βρίσκονται ανάμεσα στο πλήρωμα τάνκερ, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο Αλ Σουκαΐκ της Σαουδικής Αραβίας.

Πρόκειται για το πλοίο “Agrari”, με σημαία Μάλτας, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal