Εκτακτα παγκύπρια μέτρα από 1η μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας. KYΠΕ/ΓΤΠ/Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε σήμερα ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Επαρχία Λεμεσού, παρά τη μείωση, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη επιδημιολογικά, και ότι στις υπόλοιπες επαρχίες παγκύπρια σημειώνεται αύξηση, αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων που θα έχουν παγκύπρια ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Ουσιαστικά, είπε, τα μέτρα που είναι σε ισχύ στη Λεμεσό και Πάφο, επεκτείνονται σε παγκύπρια κλίμακα με κάποιες διαφοροποιήσεις όπως απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετάβασης για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Έντυπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου ή για μετάβαση σε νοσηλευτήριο, φαρμακείο, κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Επίσης, ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, καθώς και οι θρησκευτικές τελετές τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 πρόσωπα και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Θα επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

Θα απαγορεύεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις (πέραν εκδήλωσης σε οικία με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών).

Είπε ακόμη ότι η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κ.λπ.) με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ΄ οίκον διανομή και take away, μέχρι τις 7 το βράδυ. Μετά τις 7 μ.μ. επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Ο Υπουργός είπε ότι αίρεται η απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών.

Επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα καθώς και τα μεγάλα καταστήματα, με περιορισμό στη φυσική παρουσία των εξυπηρετούμενων (1 άτομο ανά 10τμ με ανώτατο αριθμό ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας), η λειτουργία κέντρων αισθητικής και δερματοστιξίας, η λειτουργία κομμωτηρίων και κουρείων, η λειτουργία Σχολών Οδηγών, η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ιστορικών χώρων, η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και κινηματογράφων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με πληρότητα στο 50% της χωρητικότητάς τους, η λειτουργία εμπορικών κέντρων (malls) (1 άτομο ανά 10τμ με ανώτατο αριθμό ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας) και η λειτουργία γκαλερί, πινακοθηκών, εικαστικών εκθέσεων.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι εάν και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση, θα προχωρήσουν σε χαλαρώσεις σε παγκύπρια βάση από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο απόλυτος εξευτελισμός για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλιο: Ράπισμα για τον αήθη Ερντογάν και την κλίκα του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: