Έκοψε τα “φτερά” της Εθνική Ελπίδων η ήττα από την Τσεχία, για το Euro U21

Photo via amna.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Την ήττα με 0-2 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την Τσεχία στο γήπεδο της Λεωφόρου, για την προκριματική φάση του Euro U21, χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες της για τη 2η θέση, που υπό προϋποθέσεις (μέσω του ranking) θα μπορούσε να της δώσει την πρόκριση στα τελικά.

Στον αντίποδα, οι Τσέχοι με τη νίκη τους (χάρις στα γκολ των Μπούχα στο 68’ με πέναλτι και Ντρχαλ στο 90’+1’) εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας.

Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε «μουδιασμένα» τον αγώνα, με τους Τσέχους να φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή του Σιαμπάνη και να απειλούν με τους Μάτουσεκ (17’) και Γιάνοζεκ (21’).

Στο 36’ ο Μάτουσεκ έχασε ακόμη μία ευκαιρία όταν πλάσαρε μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μπαλογιάννης δεν έδωσε σωστά τη μπάλα στον Κούτσια που είχε όλες τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στο 41’ ο Λυμπεράκης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, επειδή όταν βρήκε με το πόδι αντίπαλό του (έπειτα από μαρκάρισμα), ενώ αυτός βρισκόταν κάτω και πλέον το έργο της Ελλάδας έγινε ακόμη δυσκολότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 60’ σε πλασέ του Μπούχα, που απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Σιαμπάνης.

Στο 66’ ο Γιάκοτετ έδωσε πέναλτι σε καθαρό τάκλιν του Αποστολάκη πάνω στον Γκρανέτσκι, ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες των νεαρών διεθνών ο Ελβετός ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του (δεν υπάρχει VAR στη συγκεκριμένη διοργάνωση).

Ο Λινγκρ ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σιαμπάνη να πέφτει πολύ ωραία στη γωνία του και να αποκρούει, όμως ο διαιτητής έδειξε «επανάληψη», έπειτα από υπόδειξη του βοηθού γραμμής, καθώς ο γκολκίπερ της Εθνικής δεν πατούσε στη γραμμή, την ώρα της εκτέλεσης.

Οι Τσέχοι άλλαξαν εκτελεστή κι ο Μπούχα δεν αστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 68’. Η Εθνική Ομάδα δεν είχε πλέον ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και στο 90’+1’ ο Ντρχαλ (μετά από πάσα του Όστρακ) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Άντριεν Γιάκοτετ (Ελβετία)
Κίτρινες: Διαμαντής – Πλεχάτι, Λ. Κρέιτσι, Όστρακ
Αποβολές: 41’ Λυμπεράκης (απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72’ Μπότος), Μπαλογιάννης (46’ Παπανικολάου), Μπουζούκης (46’ Χ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80’ Μαχαίρας), Κούτσιας (57’ Καμπετσής).

ΤΣΕΧΙΑ (Κ. Κρέιτσι): Γέντλικα, Ζίμα, Λ. Κρέιτσι, Πλεχάτι (46’ Όστρακ), Χόλικ, Χάβελκα (46’ Γκρανέτσκι), Γιάνοζεκ, Μάτουσεκ (65’ Βάνισεκ), Π. Μπούχα, Λινγκρ (89’ Κλίμα), Σάσινκα (77’ Ντρχαλ).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕΑκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: