«Εγώ κέρδισα τις εκλογές»: Ο Ντόναλντ Τραμπ σε άρνηση, δεν δέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα…

FILE PHOTO: Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες μαζεύτηκαν στη Φιλαδέλφεια για να πανηγυρίσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. EPA, JUSTIN LANE




Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιμένοντας ότι εκείνος είναι ο νικητής, συνεχίζοντας να διατυπώνει αναπόδεικτες κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές.

Στην πρώτη του ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με κεφαλαία γράμματα:

“Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους” ήταν το πρώτο tweet Τραμπ που επισημάνθηκε αμέσως από το twitter ότι ενδεχομένως η ανάρτηση εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

“Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν”

“71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος”, ανέφερε σε δεύτερο tweet.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει τουλάχιστον 74.000.000 ψήφους ενώ πολιτείες συνεχίζουν να καταμετρούν ψηφοδέλτια.

Πληροφορίες από dpa-Sputnik-Anadolu
Ουάσινγκτον, United States

Tουλάχιστον 279 εκλέκτορες κερδίζει ο Μπάιντεν: Στους 214 ο Τραμπ μέχρι τώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: