Εγκρίθηκε το φάρμακο που έσωσε τον Τραμπ: Η θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων της Regeneron

File photo: Ο δρ Γεώργιος Γιανκόπουλος (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της εταιρίας βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Καστοριά Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ




Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η πανδημία του κορονοϊού παρουσιάζει μεγάλη έξαρση, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 12 εκατομμυρίων κρουσμάτων Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς που επικαιροποιούνται συνέχεια.

Η χώρα, η πλέον πληγείσα παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς, μετρούσε σήμερα, Σάββατο 12.019.960 κρούσματα, σύμφωνα με αυτή την καταμέτρηση. Αυτό το εκατομμύριο των νέων μολύνσεων καταγράφηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Το εμβόλιο έρχεται και φέρνει αισιοδοξία… Όμως απαιτείται ακόμα μεγάλη προσοχή, ο κίνδυνος είναι μεγάλος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: