Εγκριση την άλλη εβδομάδα, εμβόλια από 7 Δεκεμβρίου στη Βρετανία γράφουν οι FT

File Photo: Το Λονδίνο στην εποχή του κορωναϊού. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA




Η Βρετανία είναι έτοιμη να εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech – Pfizer την επόμενη εβδομάδα,η δε διανομή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και μερικές ώρες μετά την έγκρισή του, αναφέρουν σε αποκλειστικό δημοσίευμά τους, οι Financial Times.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας δήλωσαν προς την εφημερίδα ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα μπορούν να ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.

To Ηνωμένο Βασίλειο, έχει παραγγείλει ήδη 40 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος, τα προκαταρκτικά δεδομένα του οποίου έχουν δείξει αποτελεσματικότητα 95%.

Κανονικά τα εμβόλαι εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, ωστόσο η αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency – MHPRA) έχει τη δικαιοδοσία να παράσχει προσωρινώς άδεια σε προϊόντα, σε περίπτωση επειγούσης δημόσιας ανάγκης.

Ανάλογη διαδικασία πρόκειται να ακολουθηθεί και για το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ηδη από την Παρασκευή, το Λονδίνο έχει αιτηθεί από την υπηρεσία να προχωρήσει στην διαδικασία έγκρισης του εμβολίου AstraZeneca – Οξφόρδης.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε τo HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά: Είμαι περήφανος για τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: