Δοκιμάζονται το Μεξικό και η Χιλή λόγω του νέου κορωναϊού: Χιλιάδες νεκροί και κρούσματα

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Σαντιάγο της Χιλής. Στόχος ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινέιρα. EPA, ELVIS GONZALEZ




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.081 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 645 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 104.873 νεκρούς επί συνόλου 1.090.675 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Αυτός είναι ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας παγκοσμίως.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων πιθανόν είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

  • Χιλή: 1.570 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 43 θάνατοι εξαιτίας της σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 43 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 1.570 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 15.278 νεκρούς επί συνόλου 547.223 μολύνσεων.

Προχθές Πέμπτη ανακοινώθηκε ο βαρύτερος ημερήσιος αριθμός θυμάτων των τελευταίων δύο μηνών (97 θάνατοι).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 9.379, συμπεριλαμβανομένων 693 ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Χιλή συνεχίζει να βρίσκεται επίσημα σε κατάσταση «καταστροφής», ενώ παραμένει σε ισχύ απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. Ωστόσο, αρκετές πόλεις έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα, ενώ αντίθετα άλλες, ειδικά στον νότο, επιβάλλουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα εξαιτίας της επιτάχυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Στις αρχές της εβδομάδας, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ανακοίνωνε το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τομέα του τουρισμού.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαντιάγο, Chile – Μεξικό, Mexico

34.130 κρούσματα κορωναϊού και 514 θάνατοι στη Βραζιλία τις προηγούμενες 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: