Δύο σούπερ μετεγγραφές από Μπακς: Για να πείσουν τον Γιάννη να υπογράψει άλλα 5 χρόνια

File Photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT




Σε δυο σημαντικές μετεγγραφικές κινήσεις προχωρούν οι Μιλγουόκι Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπονα παραμείνει στην ομάδα υπογράφοντας νέο πενταετές συμβόλαιο.

Αρχικά, ολοκληρώνουν μια συμφωνία για την απόκτηση του Τζρου Χόλιντεϊ από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης με τα «ελάφια» να δίνουν για αντάλλαγμα τους Ερικ Μπλέντσο, Τζορτζ Χιλ και τρεις επιλογές πρώτου γύρου, σύμφωνα με το ESPN.

Ο 30χρονος Χόλιντεϊ ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας τη σεζόν 2017/18 ενώ ήταν στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα τη σεζόν 2018/19.

Έχει την φήμη του εξαιρετικού αμυντικού ενώ πέρυσι είχε μέσο όρο 19,1 πόντους, 6,7 ασίστ και 4,8 ριμπάουντ.

Έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια (25,4 εκ. δολάρια τον πρώτο χρόνο και 26,3 εκ. δολάρια τον δεύτερο) αλλά έχει player option για το επόμενο καλοκαίρι που του επιτρέπει να μείνει ελεύθερος εάν το θελήσει.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Μιλγουόκι θα αποκτήσει και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Σακραμέντο Κινγκς μέσω ενός sign-and-trade που θα στείλει τους Ντόντε ΝτιΒιτσένζο, Ερσαν Ιλιασόβα και Ντι Τζέι Γουίλσον στο Σακραμέντο για τον Μπογκντάνοβιτς και τον Τζάστιν Τζέιμς.

Όπως είναι λογικό οι Μπακς προσπαθούν να ενισχύσουν το ρόστερ τους προκειμένου να μπορέσουν να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να υπογράψει την επέκταση supermax την οποία δικαιούται.

Τι θα κάνει ο Γιάννης

Το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελεί, δίχως άλλο, θέμα συζήτησης στα τραπέζια του ΝΒΑ.

Θα μείνει στους Μιλγουόκι Μπακς υπογράφοντας ένα νέο συμβόλαιο, ή θα επιλέξει να φύγει, θεωρώντας ότι θα αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες να φορέσει ένα δακτυλίδι του ΝΒΑ;

Οι «New York Times» και ο Μαρκ Στάιν (σ.σ: υπάρχει σχετική ανάρτησή του στο twitter), δίνουν την δική τους απάντηση στο ερώτηση, σχετικά με τον Έλληνα πρωταθλητή, δύο φορές στη σειρά MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Όπως αναφέρουν «ο 25χρονος σχεδιάζει να υπογράψει μια συμφωνία supermax 5 χρόνων με την ομάδα που τον πήρε το 2013».

Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική αναφορά «η κίνησης απόκτησης του Χολιντέι από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης υποδηλώνει σαφώς ότι οι Μπακς προσπαθούν σοβαρά να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει ο Γιάννης.»

Βέβαια σημειώνεται ότι υπήρξαν συζητήσεις ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να πάει στη Φλόριντα και να ενταχθεί στην ομάδα που απέκλεισε τους Μπακς στα playoffs του 2020, τους Μαϊάμι Χιτ, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης την ιδέα ότι μπορεί να κατευθυνθεί προς τη Δύση για να ενταχθεί πιθανώς στους Ντάλας Μάβερικς ή ακόμα και στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

«Με τον τρόπο που πηγαίνουν τα πράγματα, οι φίλαθλοι υποθέτουν ότι το Μιλγουόκι εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι να διατηρήσει το σούπερ σταρ του», τονίζεται χαρακτηριστικά.

HJ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Φάνης Χριστοδούλου – Εκτάκτως στο νοσοκομείο της Σύρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: