Διευθυντής της CIA υπό τον Τζο Μπάιντεν φαίνεται να αναλαμβάνει ο Τομ Ντόνιλον: “Άνθρωπος” του Ομπάμα…

File Photo: Εικόνα από τα κεντρικά γραφεία της CIA. EPA, DENNIS BRACK




Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει τον Τομ Ντόνιλον, βετεράνο διπλωμάτη, άλλοτε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο αξίωμα του διευθυντή της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA), δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά.

Ο διορισμός ίσως αποδειχθεί πρόκληση για την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια την υπηρεσία πληροφοριών πως ανήκει στο «βαθύ κράτος» που, κατ’ αυτόν, συνωμοτούσε για να τον υπονομεύσει.

Το ότι ο Μπάιντεν σκέφτεται να διορίσει τον Ντόνιλον διευθυντή της υπηρεσίας ανέφερε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Ο Μπάιντεν, που θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, φέρεται να μελετά άλλη μια υποψηφιότητα, του Μάικλ Μορέλ, άλλοτε υποδιευθυντή της CIA και υπηρεσιακού διευθυντή της υπό τον Ομπάμα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, μέλος της ομάδας η οποία χειριζόταν ζητήματα εθνικής ασφαλείας τα οκτώ χρόνια που ήταν αντιπρόεδρος, έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον Ντόνιλον, όσο και με τον Μορέλ.

Ήδη έχει καταστήσει σαφές ότι έμπειρα πρώην στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα θα συμπεριληφθούν στο δικό του σχήμα. Ο Άντονι Μπλίνκεν, άλλοτε υφυπουργός Εξωτερικών, θα αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Άβριλ Χέινς, άλλοτε υποδιευθύντρια της CIA, θα αναλάβει διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών (DNI).

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ_ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Χάρη απένειμε στον Μάικλ Φλιν, ο πρόεδρος Τραμπ: Έσωσε τον πληρωμένο ατζέντη του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: