Διαμαρτυρία κατοίκων του Λιοπετρίου για την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Λιοπετρίου για την κατασκευή στη περιοχή αντλιοστασίου λυμάτων. ΚΥΠΕ / Φ.ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ




Eκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι της Κοινότητας Λιοπετρίου, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί στη περιοχή Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο Σταθμός είναι κατοικημένη, κοντά στο κέντρο του Λιοπετρίου, στον δρόμο προς Αυγόρου και ενδεχόμενη κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων θα συμβάλει σε υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.

Σημειώνεται ότι μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Άχνας ο οποίος θα εξυπηρετεί τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας, τις Κοινότητες Άγιος Γεώργιος Αχερίτου, Αυγόρου, Άχνα, Λιοπέτρι και Φρέναρος, της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο Σταθμός θα εξυπηρετεί επίσης τις Κοινότητες Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας, της Επαρχίας Λάρνακας, ενώ για τη διοχέτευση των λυμάτων στην Άχνα από το Αποχετευτικό Σύμπλεγμα Κοκκινοχωρίων κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή του αντλιοστασίου στην περιοχή, για το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι.

Σε δηλώσεις του ο Βάσος Μανώλη Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου ανέφερε πως «όταν το 2011 έγιναν τα σχέδια για κατασκευή του Σταθμού, είχαμε εξηγήσει στον τότε Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, ότι η συγκεκριμένη περιοχή ήταν οικιστική πριν από 20 χρόνια και εκφράσαμε την επιθυμία των κατοίκων να κατασκευαστεί σε άλλη μη οικιστική περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «το έργο πρέπει να κατασκευαστεί μισό χιλιόμετρο πιο πάνω από την περιοχή που έχει προγραμματιστεί, όπου υπάρχει Πράσινο Σημείο. Οι κάτοικοι του Λιοπετρίου και όχι μόνο, δεν επιθυμούν την κατασκευή του Σταθμού στο σημείο όπου έχει επιλεγεί, είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται, ενώ έχουμε από το 2011 συγκεντρώσει υπογραφές τις οποίες στείλαμε στο αρμόδιο Υπουργείο που, τότε είχε απαντήσει πως θα μελετούσε το αίτημα της Κοινότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη «χθες ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε πως ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων θα κατασκευαστεί σε μια αναπτυσσόμενη οικιστική περιοχή. Είμαστε ενάντια στην απόφαση αυτή και ζητούμε τη βοήθεια της κυβέρνησης για να στηρίξει το αίτημα του Λιοπετρίου και να κατασκευαστεί ο Σταθμός εκτός κατοικημένης περιοχής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «οι κάτοικοι θεωρούν δίκαιο το αίτημα τους το οποίο το Κοινοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει ειρηνικά. Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στο σημείο που θα κατασκευαστεί ο Σταθμός υπάρχει η κτηνοτροφική περιοχή που κρίνεται μεγάλο λάθος και δεν επιθυμούμε να γίνει ακόμα ένα λάθος σε κατοικημένη περιοχή».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ / Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

 

Έκτακτα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού στην Κύπρο: Οι κατηγορίες υψηλού κινδύνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: