Διαδικτυακά “ανοίγει” σήμερα από τη Σακελλαροπούλου η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπο από την πρώτη σελίδα της ΔΕΒΘ στο διαδίκτυο. Photo via @amna_news
Η σχέση του βιβλίου με την αντοχή και τη φθορά και η σχέση του συγγραφέα με το παρελθόν και το μέλλον, όπως τα βλέπει μέσα από το παρόν του, είναι κάποια από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί το κεντρικό αφιέρωμα της ψηφιακής 17ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία εγκαινιάζεται στις 11:30 πμ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος με τίτλο «Η λογοτεχνία στο χρόνο και ο χρόνος στη λογοτεχνία» πραγματοποιούνται τέσσερις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με την οργάνωση και επιμέλεια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού:

  • – Οι τρεις διαστάσεις του χρόνου- Ο χρόνος στη Φιλοσοφία, στην Ιστορία, στη Λογοτεχνία, στις 22/11, στις 17:00. Θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Ξηροπαΐδης, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Παντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Τζιόβας καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών, University of Birmingham. Συντονίζει ο Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, διευθυντής ΔΕΒΘ.
  • – Η πραγμάτευση του παρελθόντος στην πεζογραφία, στις 24/11 στις 13:00. Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν οι: Μιχάλης Μοδινός, συγγραφέας, Ιωάννα Ναούμ, επίκουρη καθηγήτρια Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ελένη Παπαργυρίου, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • – Ο συγγραφέας και η εποχή του. Την εκφράζει ή την υπερβαίνει;. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28/11, στις 14:30, και θα μιλήσουν οι: Ελισάβετ Κοτζιά, κριτικός λογοτεχνίας, Κώστας Καραβίδας, διδάσκων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Βασίλης Παπαδόπουλος διπλωμάτης, συγγραφέας, γενικός γραμματέας Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συντονίζει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας
  • – Διαδρομές βιβλίων. «Ξαφνικός θάνατος» αλλά και πολλές ζωές, στις 29/11, στις 19:00, με ομιλητές τους: Θανάση Αγάθο, επίκουρο εαθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ΕΚΠΑ, Εμμανουέλα Κάντζια Δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας, Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και Γιώτα Κριτσέλη, εκδότρια (εκδ. Κίχλη).

Η 17η ΔΕΒΘ πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά εφέτος, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συγχρηματοδοτείται δε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.
*Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διαδικτυακή ΔΕΒΘ στον σύνδεσμο ΕΔΩ:

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Το 2021 έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος- Κίνας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal