Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας της Νοτρ Νταμ για πρώτη φορά μετά την καταστροφή

File Photo Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν εμπρός από τον καθεδρικό ναό των Παρισίων, πριν αυτός καταστραφεί από πυρκαγιά και αμέσως μετά την αιματική επίθεση ισλαμιστών στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο 2015 που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους. EPA/YOAN VALAT μέσω ΚΥΠΕ
Η Χορωδία της Νοτρ Νταμ θα δώσει χριστουγεννιάτικη συναυλία υψηλής συμβολικής σημασίας, χωρίς κοινό, στον καθεδρικό ναό του Παρισιού, που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον Απρίλιο 2019, ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος της γαλλικής πρωτεύουσας Μισέλ Οπετί.

Στην συναυλία, την πρώτη που δίνεται από την Χορωδία στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού, υπό την διεύθυνση του Henri Chale, θα συμμετέχουν 20 ενήλικες τραγουδιστές που θα συνοδεύονται από τον Yves Castagnet στο νοικιασμένο για την περίσταση εκκλησιαστικό όργανο. Θα συμμετέχουν δύο σολίστες, η Julie Fuchs (σοπράνο) και ο Gautier Capuçon (βιολοντσέλο).

Θα πραγματοποιηθεί υπό πολύ αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες και θα μεταδοθεί στις 24 Δεκεμβρίου από την France2 και το γαλλόφωνο καθολικό τηλεοπτικό δίκτυο KTO.

Με πληροφορίες από AFP  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Star Wars: Πέθανε ο πρώτος ηθοποιός που φόρεσε την στολή του Darth Vader

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal