Ας ξυπνήσουμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο: Ο Μπάιντεν θεωρεί τον ιό απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος στα …ροζ. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα πραγματικό φρούριο, εντελώς αποκλεισμένος από τους πολίτες. EPA, MICHAEL REYNOLDS / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζει ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη, μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πρόκειται για μία τρομακτική παραδοχή, διότι -εάν έχουν έτσι τα πράγματα- ο κ. Μπάιντεν ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη και εντάσσει την πανδημία στο επίπεδο του στρατηγικού κινδύνου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δυστυχώς, και εδώ στην Αμερική, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, ο «κινέζικος ιός», όπως ορθά τον χαρακτήρισε ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποβαθμιστεί, ενώ έπρεπε να διατηρηθεί ψηλά στην επικαιρότητα. Ο κορωναϊός ξεκίνησε από την Κίνα και έγινε η διασπορά σε όλο τον κόσμο με ευθύνη του Πεκίνου.

Δεν έχουμε στοιχεία ότι έγινε επίτηδες. Αλλά, επίτηδες καθυστέρησαν να ενημερώσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και επίτηδες δεν πληροφόρησαν τις άλλες χώρες για τον τρόπο που οι ίδιοι οι Κινέζοι περιόριζαν τον ιό στη χώρα τους.

  • Δυστυχώς η διείσδυση του Πεκίνου σε πολλές χώρες είναι τόσο μεγάλη, που οι ηγεσίες φοβούνται. Προφανώς έχουν ανάγκη τις επενδύσεις τους, οι οποίες είναι ληστρικές. Αγοράζουν με ελάχιστα χρήματα καλές επιχειρήσεις και επιβάλλουν ένα αντιδημοκρατικό τρόπο διοίκησης αυτών των εταιρειών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κυβερνήσεις δεν ομιλούν για τον «κινεζικό ιό». Στην κατάσταση που βρίσκονται ζητούν τα κινεζικά βρώμικα χρήματα. Πρόκειται για κατάντια…

Η Κίνα είναι μία επικίνδυνη χώρα και αποτελεί παγκόσμια απειλή για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Ας το βάλουμε και εμείς βαθιά στο μυαλό μας, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Κινέζοι «επιχειρηματίες» πηγαίνουν στις χώρες με τη νοοτροπία του «καταχτητή», όχι του πραγματικού επενδυτή, που σέβεται τους όρους και τους κανόνες.

Ο  Ντόναλντ Τραμπ, που εισήγαγε τον όρο για τον «κινέζικο ιό» στη συνέχεια τον ξέχασε διότι και οι Κινέζοι, εκτός από τους Ρώσους και τους Τούρκους, τον έχουν «δεμένο» χειροπόδαρα. Ενώ αν επέμενε στο θέμα αυτό, και αν αντιμέτωπιζε την πανδημία με σοβαρότητα, θα είχε επανεκλεγεί.

Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες, όπως και οι νεκροί. Όμως, ακόμα και τώρα που τα πράγματα στην Αμερική καθημερινά γίνονται χειρότερα, αρνείται να δει την θλιβερή πραγματικότητα.

Το Σάββατο πήγε πάλι στο ξενοδοχείο του στη Βιρτζίνια, όπου συνηθίζει να παίζει γκολφ με τους φίλους του. Την ίδια στιγμή στην πόλη πραγματοποιούνται διαδηλώσεις υπέρ του Αμερικανού Πλανητάρχη με συνθήματα ότι έγινε νοθεία στις εκλογές και εκλογική απάτη. Υποστηρίζουν ότι ψήφισαν νεκροί και ότι τα παιδιά, που είναι υποτίθεται Δημοκρατικοί, ψήφιζαν για τους γονείς που υποτίθεται είναι Ρεπουμπλικάνοι. Είναι ένας μύλος…

Στην αμερικανική πρωτεύουσα έχουν συρρεύσει και οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ, οπότε οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα. Ελπίζουν ότι δεν θα γίνουν επεισόδια, αν και οι δύο παρατάξεις έχουν στις τάξεις τους ακραία στοιχεία. Οι οπαδοί του κ. Τραμπ που έκαναν το κάλεσμα για τις διαδηλώσεις είναι γνωστοί ακροδεξιοί. Πρόκειται γι’ αυτούς που αρνήθηκε επανειλημμένα να αποδοκιμάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαδηλώνουν στην Πλατεία Ελευθερίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο Λευκό Οίκο και στη συνέχεια θα φτάσουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Ο κ. Τραμπ έκανε ήδη ένα πέρασμα από το χώρο της διαδήλωσης. Φαίνεται σχεδιάζει να κάνει κάτι περισσότερο. Αν σταματήσει η πομπή στην επιστροφή από το γήπεδο του γκολφ, και μιλήσει στο πλήθος φαντάζεται ο καθένας την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί. Αλλά θα είναι και η απόλυτη επιβεβαίωση της ταύτισης του με αυτή την ομάδα, η οποία είναι γνωστό ότι διαθέτει και βαρύ οπλισμό.

  • Οι αντίπαλοι του κ. Τραμπ συρρέουν μπροστά από το Λευκό Οίκο, στο γνωστό χώρο που έχουν καταλάβει από την ημέρα των εκλογών. Η συγκέντρωση γίνεται μπροστά στο τείχος που στήθηκε ως μέτρο ασφαλείας των ενοίκων της προεδρικής κατοικίας.

Και στις ομάδες αυτές έχουν εισχωρήσει ακραίοι. Μέχρι της στιγμής, πρέπει να το τονίσουμε, δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια, αν και είχαμε μικροσυγκρούσεις την Παρασκευή το απόγευμα, που σταμάτησε αμέσως η αστυνομία. Προς το παρόν η μία ομάδα αποφεύγει να προκαλεί χυδαία την άλλη. Όμως σήμερα είναι μία άλλη μέρα και ήδη τα πάθη (και τα μίση) έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αστυνομικοί υπάρχουν παντού στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Οίκου και η εντολή είναι να γίνονται συλλήψεις, θα έλεγα με το παραμικρό.

Σε ότι αφορά τον Πρόεδρο Τραμπ, οι πληροφορίες όπως πάντα διίστανται. Όσοι εξέλαβαν τη δήλωση του την Παρασκευή ως μικρή υποχώρηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, φαίνεται ότι έκαναν λάθος ανάλυση.

Ήδη έδωσε εντολή στο δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος αναλαμβάνει τις δύσκολες υποθέσεις, να ηγηθεί μαζικής προσπάθειας μέσω δικαστηρίων για ανατροπή του αποτελέσματος.

  • Παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν ήδη πολλές προσφυγές του κ. Τραμπ, η απόφαση είναι να εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα. Οπότε έχουμε δρόμο ακόμα.

Πάντως, αν αυτό είναι ένα δείγμα για το σύντομο μέλλον του κ. Τραμπ, η αγαπημένη θυγατέρα του, η Ιβάνκα και ο σύζυγος της, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την επιστροφή στη Νέα Υόρκη…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επιστρέφοντας στο θέμα της απειλής της πανδημίας, ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αμερικής έχει πλέον μία ξεκάθαρη εικόνα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η λύση είναι αυτή που εξέφρασε ο σύμβουλος του για θέματα υγείας: να κλείσουν ταυτόχρονα όλες οι πολιτείες, όλη η χώρα, για 4 με 6 εβδομάδες μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο. Διαφορετικά, η Κίνα θα έχει νικήσει κατά κράτος όλες τις χώρες του πλανήτη με ένα ιό. Χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα… Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι πολίτες πρέπει να φερθούν όλοι υπεύθυνα, όπως έκαναν την Άνοιξη και τους χειροκρότησε όλος ο κόσμος…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

“Κοχλάζουν” οι σχέσεις Ουάσιγκτον και Άγκυρας: Γιατί ο Πομπέο αρνήθηκε να συναντήσει Τούρκους αξιωματούχους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: