Άρχισαν… τα αρμόδια όργανα για το πάρτι του Βερβεσού: Συγκαλείται το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Για την συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, με αφορμή τα γενέθλια του, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις (μάσκες κλπ.) κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπο Αναλυτή.

Ειδικότερα, ο κ. Αναλυτής ζητεί να διαπιστωθούν εάν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για την επίμαχη συγκέντρωση, είτε από τον κ. Βερβεσό, είτε από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους. Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, Αθανάσιο Βαρλάμη, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα – και εάν προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα, ο φάκελος θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακόμη, στην μεθαυριανή ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ, έχει τεθεί ως θέμα το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του κ. Βερβεσού. Προηγουμένως, ο σύμβουλος του συλλόγου και επικεφαλής συνδυασμού του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, είχε ζητήσει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής συνδυασμού του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του σχετικά με τη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί την ημέρα των γενεθλίων τού προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού την περασμένη Παρασκευή, και χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις κατά της πανδημίας, αναφέρει ότι το θέμα θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα και πως έχει ήδη ζητήσει την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Αναστασόπουλου, έχει ως εξής:

«Οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από το Γραφείο του Προέδρου του ΔΣΑ είναι αυτονόητο ότι είναι ανεπίτρεπτες. Και θα κριθούν και από τα αρμόδια όργανα.

Ήδη έχω ζητήσει τη σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Πρόκειται ωστόσο για ατομικές συμπεριφορές που θα κριθούν κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν στο σύνολο του δικηγορικού σώματος, το οποίο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατά όρθια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, με προσωπικό κόστος ο κάθε Δικηγόρος, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Οι Δικηγόροι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (Δικαστήρια) όπου δεν υπήρχαν πάντα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την υγεία μας ούτε η κατάλληλη οργάνωση και οι υποδομές.

Παράλληλα, ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας αντιμετώπισε σοβαρά επαγγελματικά- οικονομικά προβλήματα, η Πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν μας προσέφερε τη στήριξη που όφειλε.

Ατομικές και μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να δίνουν άλλοθι σε κανέναν για να βάλουν συλλήβδην κατά των δικηγόρων ή για να μην πράττουν όσα οφείλουν να πράξουν για τη στήριξη μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Eξιτήριο πήρε ο Αναστάσιος: Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: